detector.media
10.10.2014 18:26
Григорій Шверк не прогнозує фінансових успіхів УМХ в умовах кризи та на чолі з Оленою Бондаренко
Григорій Шверк не прогнозує фінансових успіхів УМХ в умовах кризи та на чолі з Оленою Бондаренко

Колишній віце-президент «Українського медіахолдингу» (УМХ), а нині заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Григорій Шверк не прогнозує фінансових успіхів УМХ в умовах кризи і з новим керівництвом. Про це пан Шверк сказав журналістам, коментуючи на прохання «Детектор медіа» призначення Олени Бондаренко головою наглядової ради УМХ і Германа Кудинова генеральним директором видавничого дому УМХ.

 

«Ситуація на рекламному ринку України зараз дуже нелегка. І всі рішення, які приймаються стосовно таких великих компаній, як "Український медіахолдинг", мають бути дуже виваженими. Тому в мене немає дуже великого оптимізму щодо фінансового стану "Українського медіахолдингу" в майбутньому», - сказав він.

 

Пан Шверк не пов'язує це напряму з новими призначеннями, але наголошує, що в компанії відбулися суттєві кадрові втрати: «Декілька людей, які є поважними менеджерами в нашій компанії, пішли. З моєї точки зору, це проблема для бізнесу УМХ. Я б прийняв дуже багато зусиль, щоб деяких із цих менеджерів залишити в компанії. Тетяна Єфименко багато років керувала видавничим. Я б не дав їй піти з жодного приводу».

 

«Я вважаю, що будуть проблеми з точки зору кваліфікації нових керівників, - прогнозує пан Шверк. - Бо нові люди - це нові люди, їм треба призвичаїтися на новому місці, навіть якщо є попередній досвід. А ринок зараз дуже складний. Сьогодні для того, щоб залишатися на місці, треба дуже швидко бігти. Не можна втрачати час. А будь-які перестановки для бізнесу означають втрату часу».

 

Григорій Шверк на місці нинішнього власника УМХ Сергія Курченка не приймав би поспішних кадрових рішень: «Ринок, м'яко кажучи, не росте. В ситуації падаючого ринку в менеджерів має бути ще більша кваліфікація, щоб втримати компанію на плаву. Я б на місці нових власників компанії не приймав би таких швидких і різких рішень».

 

На думку екс-віце-президента УМХ, в нинішніх умовах немає людини, яка б могла забезпечити зростання УМХ. «Я не знаю, хто зараз може стати на чолі УМХ і забезпечити не падіння разом з ринком, а зростання. Хіба що Ложкін Борис Євгенович (колишній власник і президент УМХ, а нині глава Адміністрації Президента України. - ТК), якщо ще й дати йому інвестицій на розвиток», - сказав пан Шверк.

 

Як писала «Детектор медіа», з 26 вересня головою наглядової ради УМХ стала народний депутат від Партії регіонів, перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко. На цій посаді вона замінила Юрія Ровенського, який залишив УМХ в липні. Вона згідно з вимогами законодавства складе повноваження депутата Верховної Ради України.

 

6 жовтня посаду генерального директора видавничого дому УМХ (UMH Publishing) залишила Тетяна Єфименко. 8 жовтня генеральним директором видавничого дому УМХ став гендиректор луганської телекомпанії ЛКТ і депутат Луганської обласної ради від Партії регіонів Герман Кудинов.

 

9 жовтня стало відомо, що керівник радіогрупи УМХ Валерія Строганова залишила компанію.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - mediananny.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY