detector.media
09.10.2014 19:21
Національний конкурс «Молодості» оцінюватимуть Євген Гіндліс, Людмила Горделадзе та Олег Батурин
Національний конкурс «Молодості» оцінюватимуть Євген Гіндліс, Людмила Горделадзе та Олег Батурин

До складу Міжнародного журі Національного конкурсу 44-го міжнародного кінофестивалю «Молодість» увійшли Євген Гіндліс, Людмила Горделадзе та Олег Батурин. Про це під час прес-конференції 9 жовтня повідомив генеральний директор кінофоруму Андрій Халпахчі.

 

Євген Гіндліс - російський продюсер, член Європейської кіноакадемії, виконавчий директор Red Square Screenings. Працював продюсером телекомпанії WTN, заступником дирекції кінопрогром ОРТ. Засновник кінокомпанії «Твінді».

 

Розовідаючи журналістам про пана Гіндліса, Андрій Халпахчі зазначив: «Його фільми були представлены на «Молодості». Також це людина, яка першою виступила на Манежній площі (з протестом. - ТК) щодо анексії Криму. Інтернет-сайти були заповнені світлинами, коли ОМОНівці тягли його до автозака головою по асфальту. Це людина, яка пов'язана з Україною багато років і  я сподіваюся, що він виступить учасником Boat Meeting, присвяченому копродукції».

 

Також до складу Міжнародного журі увійшла директор столичного кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе.

 

Ще один учасник журі - журналіст, культурний і політичний оглядач Олег Батурин, який висвітлює кінофестиваль «Молодість» протягом десятиріччя. Як писала «Детектор медіа», пана Батурина 2 жовтня затримала в Криму російська поліція. Це трапилося на вокзалі Джанкоя, звідки херсонський журналіст мав повернутися додому. До нього підійшов наряд російської поліції з вимогою показати документи. Після того, як журналіст пред'явив їх, його затримали, з метою перевіри, чи не фальшиві вони. Олег Батурин вирушив із Криму на материкову Україну 3 жовтня.

 

Нагадаємо, участь у конкурсних програмах 44-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість» візьмуть 37 українських стрічок. Ще п'ять вітчизняних кінофільмів демонструватимуться в секції «Українські прем'єри».

 

Міжнародну програму «Молодості» організатори кінофестивалю обіцяють презентувати за тиждень, 16 жовтня.

 

Розпочне свою роботу 44-й київський кінофорум 25 жовтня і триватиме по 2 листопада.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY