detector.media
09.10.2014 15:23
Телеканал «Рудана» відновив ефірне мовлення, 34 канал досі має проблеми (ДОПОВНЕНО)
Телеканал «Рудана» відновив ефірне мовлення, 34 канал досі має проблеми (ДОПОВНЕНО)

Станом на 13.00 9 жовтня в місті Кривому Розі Дніпропетровської області відновлено ефірне мовлення комунальної ТРК «Рудана». Про це на брифінгу повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, посилаючись на інформацію, отриману від генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення Олександра Півнюка.

 

Телеканал був відсутній в ефірі з 3 жовтня. «Як повідомив Олександр Півнюк, це були технічні проблеми, пов'язані з антенно-фідерним господарством. Начебто там є проблеми, пов'язані з буревіями, які були в Дніпропетровській області. Антени розхитувалися-розхитувалися, і врешті-решт дохиталася», - сказав пан Артеменко.

 

Заступник директора ТРК «Рудана» Олександр Темчур підтвердив «Детектор медіа», що о 12:55 ефірне аналогове мовлення було відновлено. Згодом компанія також отримала офіційну відповідь Концерну РРТ, у якій причиною відсутності каналу в ефірі протягом шести діб були названі несправності в передавачі. «Але в нас два передавачі, один з яких резервний. І зазвичай, коли щось виходило з ладу, мовлення відновлювалося протягом кількох годин», - зауважив пан Темчур.

 

Що стосується дніпропетровського 34-го каналу, що входить до складу холдингу «Медіа Група Україна» Ріната Ахметова і який зник з ефіру увечері 7 жовтня, то станом на 13:00 9 жовтня 34 канал мовить у цифровому ефірі, але не мовить в аналоговому ефірі, повідомив пан Артеменко.

 

«Вчора Олександр Півнюк мені повідомив, що о першій годині включили 34 канал. Але увечері мені повідомили, що мовлення не ведеться. Сьогодні після засідання я передзвонив пану Півнюку, він мені повідомив, що з мовленням 34-го каналу, яке вчора було відновлено, знову є проблеми, у чому проблема - невідомо. Вони зараз (Концерн РРТ і 34 канал) працюють, з'ясовують», - сказав Юрій Артеменко.

 

Голова Нацради закликав мовників не спекулювати на теми, пов'язані з технічними проблемами. «Ми не хочемо давати приводу для спекуляцій. Бо зараз дуже багато політичних сил намагаються будь-який технічний збій використати задля того, щоб сказати: "Нас утискають". Є життя, є кабелі, є проблеми. І давайте не переоцінювати значення для виборів 34-го чи будь-якого іншого телеканалу України. Бо зараз є дуже багато телеканалів з різними позиціями», - сказав пан Артеменко.

 

«Але ми докладаємо дуже значних зусиль, психологічних, щоб було відновлено мовлення 34-го каналу. Я попросив Концерн РРТ, щоб після того, як буде відновлено мовлення, щоб ми мали змогу встановити причини, щоб надалі розуміти, де була несправність, чому вона не була вчасно ліквідована», - додав голова Нацради.

 

Нагадаємо, що телеканал «Рудана» зник з ефіру вдень 3 жовтня. У Концерні РРТ пояснили це проблемами з передавачем на телевежі.

 

34 канал зник з ефіру увечері 7 жовтня. У Концерні РРТ пояснили це проблемами з доставкою сигналу оптоволоконними лініями.

 

Холдинг «Медіа Група Україна» заявив про зовнішнє втручання в роботу ЗМІ під час виборчої кампанії і попросив усі компетентні органи розібратися в ситуації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY