detector.media
17.09.2014 15:32
Російський суд відправляє Надію Савченко у психіатричну лікарню - правозахисники
Російський суд відправляє Надію Савченко у психіатричну лікарню - правозахисники

Російські слідчі мають на меті відправити ув`язнену українську льотчицю Надію Савченко у психіатричну лікарню, начебто для проведення спеціальної судової психолого-психіатричної експертизи, чим унеможливити зустрічі з адвокатами. Про це повідомляє «Укрінформ» з поисланням на представницю польського правозахисного фонду «Відкритий діалог» Анастасію Чорногорську.

 

«Нещодавно було рішення суду про поміщення Надії Савченко у психіатричну лікарню імені Сербського на місяць для проведення стаціонарної експертизи», - сказала пані Чорногорська.

 

За її словами, саме в цю лікарню раніше був поміщений активіст кримського Євромайдану Олексій Черній, якого було викрано навесні цього року. «Його моральне здоров'я є цілком підірване після цієї експертизи, він здійнив кілька спроб суїциду. Таким чином, поміщенням Надії Савченко в психіатричну лікарню російська влада також хоче здійснювати на неї тиск, унеможливити зустрічі Надії з її адвокатом. Відповідно це може стати рішучим кроком російської влади для остаточного ув'язнення Надії Савченко на тривалий час», - заявила представниця фонду «Відкритий діалог».

 

Нагадаємо, 15 вересня Воронезький обласний суд (Росія) відхилив скаргу адвокатів на продовження терміну арешту до 30 жовтня українській льотчиці Надії Савченко, яку звинувачують у загибелі російських журналістів.

 

Раніше  адвокат української громандянки Микола Полозов заявив, що російські слідчі не змогли надати доказів вини Надії Савченко у загибелі російських журналістів, через  що суд було перенесено з 12 на 15 вересня.

 

Начальник головного слідчого управління СБУ, заступник керівника центру щодо повернення заручників, генерал-майор Василь Вовк заявив, що справу української льотчиці Надії Савченко, яку Росія звинувачує у загибелі журналістів каналу «Россия 1» в зоні АТО на Донбасі,  сфальшовано: журналісти загинули, коли її вже було затримано.

 

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін також наполягає, що українська льотчиця  потрапила в полон до луганських бойовиків ще до того, як загинули російські журналісти Ігор Корнелюк і Антон Волошин, у смерті яких Росія звинувачує українку. 

 

27 серпня суд у Росії відмовився відпустити під заставу і продовжив до 30 жовтня термін утримання під вартою української льотчиці Надії Савченко, звинуваченої у вбивстві російських журналістів. 2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY