detector.media
09.09.2014 20:11
Нацрада нагадала, що в Україні заборонені 15 російських телеканалів (ПЕРЕЛІК)
Нацрада нагадала, що в Україні заборонені 15 російських телеканалів (ПЕРЕЛІК)

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення офіційно повідомила про заборону ретрансляції 15-ти російських каналів і надала їх перелік. Про це йдеться на сайті Нацради.

 

На території України, відповідно до рішень Національної ради й ухвал Окружного адміністративного суду міста Києва, в ефірних і кабельних мережах заборонено ретрансляцію 15-ти російських каналів:

 

1. «Первый канал. Всемирная сеть»

2. «РТР-Планета»

3. «НТВ-Мир»

4. «Россия-24»

5. «TVCI»

6. «Россия-1»

7. НТВ

8. ТНТ

9. «Петербург-5»

10. «Звезда»

11. «РЕН-ТВ»

12. «РБК-ТВ»

13. LifeNews

14. Russia Today

15. «История»

 

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 4 вересня визнала зміст російського телеканалу «История» (один з каналів Всеросійського державної телерадіокомпанії) таким, що не відповідає Європейській конвенції про транскордонне телебачення та чинному законодавству України. Відповідно до цього рішення провайдери мають припинити ретрансляцію цього каналу у своїх мережах.

 

24 липня Нацрада визнала, що зміст російських телеканалів «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия 24» і «ТВ Центр - Іnternational» (TVCI) не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та чинному законодавству України.

 

Перед цим, 17 липня, суд своєю ухвалою за позовом Нацради тимчасово заборонив ретрансляцію в Україні «ТВ Центр - Іnternational». Раніше, в березні, суд своєю ухвалою тимчасово призупинив за позовом Нацради ретрансляцію на території України каналів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», «НТВ-Мир».

 

17 липня Нацрада також вирішила, що застосовуватиме санкцію анулювання ліцензії в судовому порядку щодо провайдерів програмної послуги, які незаконно ретранслюють російські канали «Россия 1», НТВ, ТНТ, «Петербург 5», «Звезда» і РЕН ТВ.

 

7 серпня Нацрада визнала зміст російського телеканалу «РосБизнесКонсалтинг-ТВ» («РБК-ТВ») таким, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та чинному законодавству України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY