detector.media
09.09.2014 12:37
Суд переніс розгляд апеляції Андрія Трачука, якого підозрюють в нападі на журналістів 5-го каналу на Майдані
Суд переніс розгляд апеляції Андрія Трачука, якого підозрюють в нападі на журналістів 5-го каналу на Майдані

Апеляційний суд Києва переніс на 11 вересня розгляд апеляції захисту підозрюваного в нападі на журналістів 5-го каналу Андрія Трачука на прізвисько Слон. Таке рішення вчора, 8 вересня, під час судового засідання оголосив головуючий суддя Валерій Лашевич, повідомляє «РБК-Україна». 

 

Зроблено це було на рішення Голосіївського районного суду Києва, яким Андрію Трачуку продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці. За заявою суді Валерія Лашевича, засідання перенесено у зв'язку з тим, що підозрюваний висловив бажання бути присутнім на судовому засіданні особисто, а 8 вересня він не був доставлений до суду. Також розгляд апеляції перенесено у зв'язку з тим, що пан Трачук подав аналогічну скаргу, яка до суду ще не надійшла.

 

«Ми подавали скаргу на ухвалу слідчого судді Голосіївського суду про продовження строку тримання під вартою Андрія Трачука. В апеляції ми просимо змінити йому запобіжний захід. На сьогоднішній день у нас також є прохання замінити його на поручительство. Інтерес Андрія Трачука стосовно того, щоб не затягувати судовий розгляд, в даному випадку не був врахований», - заявила адвокат обвинувачуваного Тетяна Зелькіна в коментарі 5-му каналу.

 

Напередодні засідання Апеляційного суду радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомляв про можливі провокації і зіткнення з міліцією соратників Андрія Трачука, які можуть прийти під будівлю суду та закликав суддів «прийняти законне і справедливе рішення, яке не дозволить Слону уникнути відповідальності, навіть при спробі тиску на них з боку товаришів».

 

Наступне засідання у справі Андрія Трачука відбудеться 11 вересня о 16.30.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 2 липня в Києві на Майдані Незалежності зазнала нападу знімальна група 5-го каналу - журналіст Ганна Рибалко і оператор Денис Шматько.  За даними знімальної групи, журналісти проводили зйомку з метою з'ясувати, чи безпечні зараз барикади на вулиці Городецького. Крім того, під час інциденту лунали погрози в бік знімальної групи СТБ.

 

Невдовзі суд арештував уродженця міста Рівного Андрія Трачука на прізвисько Слон, згідно з відеоматеріалами знімальних груп телеканалів, перешкоджав роботі журналістів на Майдані Незалежності в Києві. Йому інкримінується ст.171 Кримінального кодексу України (перешкоджання журналістській діяльності).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY