detector.media
08.09.2014 17:48
Глава МЗС України заявив, що звільненням Олега Сенцова і Надії Савченко займаються на всіх рівнях
Глава МЗС України заявив, що звільненням Олега Сенцова і Надії Савченко займаються на всіх рівнях

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що українська сторона «працює на всіх рівнях», аби звільнити пілота Надію Савченко і режисера Олега Сенцова, проти яких у РФ висунуті звинувачення у загибелі російських журналістів і організації терактів. Про це повідомляє інформагентство УНН.

 

«В цілому по Савченко, Сенцову та іншим утримуваним в РФ ведемо роботу на всіх рівнях - на двосторонніх з РФ і міжнародному, на публічному і конфіденційному», - написав Павло Клімкін у своєму мікроблозі в Twitter.

 

Нагадаємо, 8 серпня, Московський міський суд визнав законним продовження до 11 жовтня арешту українського режисера Олега Сенцова, затриманого ФСБ РФ в Криму за обвинуваченням у підготовці терактів. Російська ФСБ затримала Олега Сенцова  у ніч на 11 травня в місті Сімферополі (Крим). Після цього він був етапований з Криму російськими спецслужбами до слідчого ізолятора «Лефортово» у Москві, відомої закритим режимом. ФСБ звинуватила Олега Сенцова в керуванні підготовкою терористичного акту, під час якого начебто мали бути підірвані пам'ятник Леніну в Сімферополі, меморіал Вічного вогню та офіси кримських проросійських організацій.

 

27 серпня суд продовжив до 30 жовтня термін утримання під вартою української льотчиці Надії Савченко, звинуваченої в Росії у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка й Антона Волошина. Надію Савченко відмовилися відпустити під заставу. 2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення. Українську льотчицю звинувачують в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY