detector.media
04.09.2014 11:40
Стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького увійшла до конкурсної програми Лондонського кінофестивалю
Стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького увійшла до конкурсної програми Лондонського кінофестивалю

Фільм «Плем`я» українського режисера Мирослава Слабошпицького представлено в конкурсній програмі Лондонського кінофестивалю (BFI London Film Festival). Про це повідомляється на сайті форуму.

 

Стрічка змагатиметься в конкурсі найоригінальніших та найсильніших режисерських дебютів First Feature Competition - за головний приз «Сазерленд Трофі».

 

«Майдан» Сергія Лозниці бере участь у документальному конкурсі кінофестивалю.

 

Лондонський кінофестиваль - один з найбільших і впливових міжнародних кінофорумів Великобританії. Проводиться щорічно з 1956 року в другій половині жовтня - на початку листопада в Лондоні. Організатором фестивалю є Британський інститут кіно, основним спонсором - газета The Times.

 

Цього року на кінофорумі буде представлено понад 248 фільмів із різних країн світу.

 

Традиційно програма фестивалю включає в себе картини, які у Великобританії не демонструвалися, в тому числі - недавно відреставровані. Також на кінофорумі щорічно представлена ​​програма освітніх заходів, лекцій, майстер-класів, презентацій подій кіноіндустрії тощо.

 

Нагадаємо, події стрічки «Плем'я»  відбуваються в школі київського інтернату для глухих. Фільм є експериментом у галузі кіно і повністю знятий жестовою мовою, у ньому немає субтитрів і закадрового голосу. Головний герой фільму потрапляє в спеціалізований інтернат для людей із вадами слуху, де діє кримінальна організація «Плем'я». Намагаючись вписатися в ієрархію школи, Сергій бере участь у кількох пограбуваннях. Однак кохання змушує його порушити неписані закони племені.

 

Вперше в історії українського кіно стрічка здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю. На рахунку в «Племені» - численні призи й інших міжнарожниї кінофестивалів. Зокрема, картина здобула гран-прі російського кінофестивалю «Зеркало» імені Андрія Тарковського і перемогла в номінації «Ігрове кіно» 11-го Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос». Також у переліку нагород «Племені» - приз Міжнародного журі секції «Паралелі та зустрічі» XXI Фестивалю європейського кіно (European Film Festival Palić) і гран-пріхорватського кінофестивалю в Мотовані тощо.

 

В український кінопрокат «Плем'я» вийде 11 вересня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY