detector.media
03.09.2014 14:08
Загиблий російський фотожурналіст Андрій Стенін не був акредитований у зоні АТО – речник РНБО
Загиблий російський фотожурналіст Андрій Стенін не був акредитований у зоні АТО – речник РНБО

Фотокореспондент міжнародного інформагентства (МІА) «Россия сегодня» Андрій Стенін, загибель якого підтвердило сьогодні, 3 вересня, керівництво російського МІА, не мав акредитації для роботи в зоні АТО на Донбасі. Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко (на фото), повідомляє «ЕспресоTV».

 

Він також нагадав про відкриття кримінального провадження за фактом зникнення російського фотографа, який перестав виходити на зв'язок з редакцією 5 серпня.

 

«Щодо загибелі російського фотокореспондента МІА "Россия сегодня" Андрія Стеніна можемо зазначити, що він в'їхав на територію України через аеропорт "Бориспіль" 14 травня 2014 року та не був акредитований в зоні АТО. За фактом зникнення громадянина РФ розпочато кримінальне провадження», - сказав Андрій Лисенко.

 

Нагадаємо, сьогодні, 3 вересня, генеральний директор міжнародного інформагентства «Россия сегодня», скандальний телеведучий Дмитро Кисельов з посиланням на експертизу Слідчого комітету РФ заявив,  що фотокореспондент агентства Андрій Стенін загинув в зоні АТО поблизу Донецька.

 

22 серпня терористи розповіли представникам місії ОБСЄ про виявлені останки, які можуть належати «зниклому російському журналісту», фотокореспонденту Андрію Стеніну.  

 

30 серпня так званий віце-прем'єр терористичної організації ДНР Андрій Пургін повідомив, що знайдені поблизу міста Сніжне (Донецька область) останки, що можуть належати Андрію Стеніну,  передані до Донецька на експертизу. Водночас лідер терористів сумнівався, що в обгорілій машини, яку було виявлено ​​в районі міста Сніжне, знайдені останки фотокореспондента. Як відомо, район міста Сніжне контролюється бойовиками ДНР.

 

МЗС РФ вимагає від України проведення ретельного та неупередженого розслідування вбивства Андрія Стеніна і суворого покарання винних.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY