detector.media
01.09.2014 15:55
Звинувачувана у смерті журналістів українська льотчиця оскаржила постанову про психіатричне обстеження
Звинувачувана у смерті журналістів українська льотчиця оскаржила постанову про психіатричне обстеження

Захисник української льотчиці Надії Савченко Микола Полозов заявив, що його підопічна оскаржила постанову про психолого-психіатричне обстеження, на якому наполягає російське слідство у справі про звинувачення у загибелі журналістів каналу «Россия 1». Про це адвокат  повідомив у своєму Facebook.

 

«Сьогодні захист оскаржив постанову слідства про призначення комплексної стаціонарної психолого-психіатричної експертизи в порядку ст.124 УПК РФ як на ім'я Голови СК РФ Бастрикіна, так і на ім'я Генпрокурора РФ Чайки. Також захист подав слідству клопотання про долучення першої партії доказів непричетності Надії Савченко до інкримінованих їй діянь, отриманих захистом в ході збору доказів у порядку ст.86 КПК України», - повідомив Микола Полозов.

 

Раніше ще один із адвокатів льотчиці Марк Фейгін заявив, що Надію Савченко мали помістити на місяць до інституту ім. Сербського у Москві для психолого-психіатричного обстеження.  За словами Миколи Полозова, Надія Савченко остерігається, що перебування в закритому стаціонарі без доступу адвокатів буде використовуватися для тиску на неї.

 

27 серпня суд продовжив до 30 жовтня термін утримання під вартою української льотчиці.

 

Нагадаємо, під час зустрічі з українським консулом Надія Савченко підтвердила, що її без згоди, незаконно було вивезено з території України до Росії. За словами української льотчиці, терористи відвезли її спочатку до Луганська. Звідти з мішком на голові її перевезли до міста Красний Луч, з якого транспортували до міста Богучар Воронезької області Росії.

 

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що судити українську льотчицю в РФ не можуть, оскільки на територію сусідньої країни вона потрапила незаконно.

 

2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення. Українську льотчицю звинувачують в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1»)  Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом.  

 

«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY