detector.media
26.08.2014 09:24
Савченко потрапила в полон до загибелі російських журналістів – адвокат
Савченко потрапила в полон до загибелі російських журналістів – адвокат

Українська льотчиця Надія Савченко потрапила в полон до луганських бойовиків ще до того, як загинули російські журналісти Ігор Корнелюк і Антон Волошин, у смерті яких Росія звинувачує українку. Про це повідомив адвокат пані Савченко Марк Фейгін у своєму Twtter.

 

«Надія Савченко потрапила в полон до луганських до загибелі російських журналістів. У застінках абсолютно невинна людина», - написав він.

 

Також пан Фейгін повідомив, що засідання щодо подовження утримання під вартою Надії Савченко відбудеться 27 серпня о 10 годині (за московським часом - ТК) ранку. За його словами, він не давав «ніяких підписок про нерозголошення і не збирається».

 

Нагадаємо, Марк Фейгін заявляє, що російські журналісти Ігор Корнелюк і Антон Волошин загинули внаслідок випадкового мінометного вогню. Він вважає, що російська сторона не зможе довести провину українки. Крім того він стверджує, що судити українську льотчицю в РФ не можуть, оскільки на її територію вона потрапила незаконно.

 

16 липня під час зустрічі з українським консулом Надія Савченко підтвердила, що її без згоди, незаконно було вивезено з території України до Росії - з мішком на голові та у наручниках.

 

15 липня Європейський суд з прав людини почав провадження у справі української льотчиці Надії Савченко проти РФ, надавши справі статус пріоритетної.

 

2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення. Українську льотчицю звинувачують в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом. Воронезький суд арештував Надію Савченко до 30 серпня включно.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY