detector.media
15.08.2014 15:44
Незважаючи на війну, ефір ФМ-радіостанцій наповнений піснями російських зірок, що підтримують Путіна - Червак
Незважаючи на війну, ефір ФМ-радіостанцій наповнений піснями російських зірок, що підтримують Путіна - Червак

Незважаючи на те, що в  Україні вже майже півроку триває агресія Російської Федерації, ефір багатьох українських телерадіокомпаній, особливо ФМ-радіостанцій, практично не зазнав змін і залишається перенасиченим розважальними програмами. Про це йдеться у заяві директора департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдана Червака.

 

«Загибель навіть однієї людини на російсько-українській війні для кожного з нас - велика трагедія і непоправна втрата. Суспільство гостро й емоційно реагує, коли до Небесної Сотні долучаються все нові й нові полеглі герої, коли на нашій благодатній землі стає все більше вдів, сиріт і безутішних батьків. На цьому тлі прикро спостерігати, що ефір багатьох вітчизняних телерадіокомпаній, особливо ФМ-радіостанцій, практично не зазнав змін, як і раніше, перенасичений розважальними програмами», - зазначає Богдан Червак.

 

Особливо неприйнятно те, що їх програмне наповнення базується переважно на виступах російських так званих «зірок», багато з яких підтримали агресивну політику Володимира Путіна. «Несприйняття викликає той факт, що їх програмне наповнення базується переважно на виступах російських так званих «зірок», багато з яких заплямували себе публічною підтримкою агресивної, загарбницької політики Путіна, не приховують своєї ненависті до нашої Батьківщини, і проти яких запроваджено санкції», - каже директор департаменту.

 

Він вважає, що так бути не повинно. На його думку, контент вітчизняних ЗМІ має віддзеркалювати реальну ситуацію війни і прагнення України інтегруватися до європейської спільноти.

 

«Власники телерадіокомпаній не повинні відсторонюватись від програмної політики своїх ЗМІ, а докласти зусиль, аби вона відповідала не лише їх особистим економічним інтересам, а й інтересам Українського народу і його держави», - зауважує Червак.

 

За його словами, ця проблема також має потрапити до поля зору Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

«Переконаний, що українські ЗМІ в цей важкий для країни час зроблять все можливе, аби стати українськими не лише за назвою, а й за змістом», - каже Богдан Червак.

 

Нагадаємо, напочатку серпня Директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак звернувся до Комітету з питань застосування санкцій до осіб, що підтримують та фінансують тероризм в Україні, з пропозицією вжити обмежувальні заходи щодо державних чиновників Росії, які є кураторами інформаційної сфери.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY