detector.media
14.08.2014 14:41
Фільм «Плем’я» змагатиметься за приз глядацьких симпатій на фестивалі в Сан-Себастьяні
Фільм «Плем’я» змагатиметься за приз глядацьких симпатій на фестивалі в Сан-Себастьяні

Дебютний повнометражний фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького «Плем'я» буде представлений в офіційній програмі Pearls («Перлини») 62-го Міжнародного кінофестивалю в Сан-Себастьяні (Іспанія). Про це повідомляє прес-служба компанії «Артхаус Трафик», яка займається дистрибуцією стрічки.

 

Програма Pearls складається з фільмів, які були визнані критиками кращими стрічками року або здобули престижні нагороди на інших міжнародних фестивалях, але ще не демонструвалися в іспанському прокаті.

 

Всі картини програми Pearls змагаються за приз глядацьких симпатій, переможця визначатиме голосування.  Приз глядацьких симпатій складається з двох нагород: перша премія за кращий фільм (50 тис. євро) і друга премія за кращий європейський фільм (20 тис. євро). Нагороду отримує дистриб'ютор картини-переможця в Іспанії.

 

Український фільм «Плем'я» глядачам Сан-Себастьяна представить режисер Мирослав Слабошпицький.

 

Фестиваль, який вважається одним з найавторитетніших кінематографічних форумів світу, відбудеться 19-27 вересня.

 

Нагадаємо, стрічка «Плем'я» здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю. Стрічка здобула також гран-прі російського кінофестивалю «Зеркало» імені Андрія Тарковського і перемогла в номінації «Ігрове кіно» 11-го Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос». Також у переліку нагород «Племені» - приз Міжнародного журі секції «Паралелі та зустрічі» XXI Фестивалю європейського кіно (European Film Festival Palić) і гран-прі хорватського кінофестивалю в Мотовані.

 

На українські екрани стрічка вийде 11 вересня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY