detector.media
14.08.2014 11:45
Адвокати Олега Сенцова закликають президентів України і РФ провести обмін політв’язнями
Адвокати Олега Сенцова закликають президентів України і РФ провести обмін політв’язнями

Захисники українського кінорежисера Олега Сенцова - адвокати Дмитро Дінзе, Світлана Сидоркіна та Володимир Самохін звернулися до президентів України та РФ з закликом обмінятися політв'язнями. Про це йдеться у зверненні, опублікованому на сторінці «Свободу політв'язням Криму» в Facebook.

 

«Ми закликаємо президентів Володимира Путіна і Петра Порошенка, а також уряди та уповноважені структури Російської Федерації і України проявити мужність і добру волю, людяність і мудрість, продемонструвати готовність до діалогу і бажання зробити перший з безлічі кроків на шляху подальшого мирного врегулювання конфлікту і прийняти рішення про взаємний обмін заарештованими на територіях обох країн українцями і росіянами. Ми закликаємо здійснити обмін з урахуванням згоди обвинувачених та із зобов'язанням провести розслідування другою стороною після обміну»,- зазначається у зверненні.

 

Адвокати мають на увазі українців Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Надію Савченко, Геннадія Афанасьєва і Олексія Чирнія, які перебувають під вартою в Москві, а також громадянку РФ Марію Коледу, що перебуває в одному зі слідчих ізоляторів Києва і фотокореспондента інформагентства «Россия сегодня» Андрія Стеніна, який, на їх думку, імовірно, перебуває під вартою в Запоріжжі.

 

«Їх переслідування в обох країнах носить виражений політичний характер, у зв'язку з чим ми переконані, що і рішення можуть і повинні бути знайдені не стільки в правовій, скільки в політичній площині», - заявляють адвокати Олега Сенцова.

 

Нагадаємо, нещодавно МЗС України закликало міжнародне співтовариство до тиску на Росію щодо звільнення політв'язнів. В слідчому ізоляторі Воронежа без жодних правових підстав утримується викрадена в Луганській області та незаконно переміщена російськими спецслужбами на територію Росії військовослужбовець Збройних Сил України Надія Савченко. Відомий український кінорежисер Олег Сенцов, а також громадяни України Геннадій Афанасьєв, Олексій Чирній, Олександр Кольченко були викрадені у травні цього року, а зараз ув'язнені на території РФ.

 

Спеціальний фотокореспондент міжнародного інформагентства (МІА) «Россия сегодня» Андрій Стенін, який працював на сході України, не виходить на зв'язок з 5 серпня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY