detector.media
13.08.2014 16:42
Польські журналісти підтримали українських колег і закликали скасувати збори ЄФЖ у Москві
Польські журналісти підтримали українських колег і закликали скасувати збори ЄФЖ у Москві

Асоціація польських  журналістів (АПЖ) повністю підтримує заяву Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Незалежної  медіапрофспілки України (НМПУ), в якій пропонується змінити місце проведення цьогорічних зборів Європейської федерації журналістів (ЄФЖ), які попередньо домовлено було провести у Москві (Російська Федерація). Про це йдеться у повідомленні прес-служби НМПУ. 

 

«Ми нагадуємо, що Керівна рада Асоціації польських журналістів вже направляла  у квітні офіційну відмову брати участь у московській конференції. У першій декаді серпня Національна спілка журналістів України і Незалежна медіапрофспілка України ухвалили спільну заяву, в якій закликали скасувати проведення щорічних зборів ЄФЖ у Москві або бойкотувати їх», - йдеться у заяві  Асоціації польських журналістів.

 

Польські журналісти також закликали інші організації-члени ЄФЖ  бойкотувати щорічні збори, якщо вони  будуть проходити в Москві.

 

Рішення про щорічні збори у Москві  чотирма голосами протии трьох ухвалив керівний орган ЄФЖ у Парижі у червні цього року.

 

Нагадаємо, 7 серпня Секретаріат Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Комітет Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) заявили про неприпустимість проведення зборів Європейської федерації журналістів (ЄФЖ) у Москві (Російська Федерація) і закликали змінити місце проведення або бойкотувати цей захід. 

 

«Ми, українські журналісти, відмовляємося брати участь в заході, який буде використано (владою РФ - ред.) для пропаганди агресивної війни і підтримки терроризму», - йшлося в заяві українських журналістських організацій.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY