detector.media
13.08.2014 10:48
Україна має почати розшукувати Андрія Стеніна після того, як Росія звільнить українських громадян – Юрій Бутусов
Україна має почати розшукувати Андрія Стеніна після того, як Росія звільнить українських громадян – Юрій Бутусов

Україна має докласти зусиль до розшуку російського фотографа Андрія Стеніна, який зник 5 серпня на Донбасі, тільки після того, як Росія проявить добру волю в розшуку і звільненні незаконно утримуваних ФСБ і ГРУ в Росії та Україні десятків українських громадян. Про це заявив головний редактор інтернет-видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов (на фото) на своїй сторінці у Facebook.

 

«Стенін і інші російські пропагандисти самі доклали руку до створення хаосу в Україні, і не повинні дивуватися, що потрапили під жорна неоголошеної війни. Це ж і є результат, який створювали російські ЗМІ. Прийшли до успіху, значить. Гіркінофіли повинні розуміти - тут вони не просто "журналісти", вони посібники окупантів. І тут не раді всім тим, хто вважає "стороною конфлікту" терористів, які вбили понад 600 українських воїнів і багато сотень мирних громадян. Сподіваюся, що Стенін з фотоапаратом і іншим майном благополучно задумається над своєю поведінкою де-небудь в затишному місці, де йому не загрожуватиме небезпека, до тих пір, поки агенти російських спецслужб Гіркин, Бородай, Безлер не звільнять всіх заручників, поки не вийде на свободу Надя Савченко», - написав Юрій Бутусов.

 

Нагадаємо, спеціальний фотокореспондент міжнародного інформагентства (МІА) «Россия сегодня» Андрій Стенін, який працює на сході України, не виходить на зв'язок з 5 серпня.

 

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) висловили заклопотаність з приводу безпеки російського журналіста Андрія Стеніна після повідомлення, що він був затриманий на сході України.

 

Представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович висловила стурбованість у зв'язку зі зникненням на сході України російського фотожурналіста Андрія Стеніна.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY