detector.media
12.08.2014 15:52
В Росії порушили справу за фактом зникнення на Донбасі російського фотографа
В Росії порушили справу за фактом зникнення на Донбасі російського фотографа

Слідчий комітет Росії (СКР) порушив справу за фактом зникнення в Україні фотокореспондента інформагентства «Россия сегодня» («РИА Новости») Андрія Стеніна. Про це повідомляє видання «ВВС-Україна».

 

«Слідство вживає заходів зі встановлення місця перебування Андрія Стеніна та осіб, які вчинили його викрадення. Перевіряється версія причетності до захоплення російського журналіста бійців Нацгвардії і силових структур України», - йдеться на сайті СКР.

 

Слідчі мають намір звернутися із запитом про правову допомогу до українських органів.

 

Раніше «РИА Новости» повідомляли з посиланням на своє джерело, що фотокореспондента захопили українські силовики і що він нібито перебуває в СБУ у Запоріжжі. Водночас місцеве СБУ заперечує затримання Андрія Стеніна.

 

Нагадаємо, спеціальний фотокореспондент міжнародного інформагентства (МІА) «Россия сегодня» Андрій Стенін, який працює на сході України, не виходить на зв'язок з 5 серпня.

 

Представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович висловила стурбованість у зв'язку зі зникненням на сході України російського фотожурналіста Андрія Стеніна.

 

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) також висловили заклопотаність з приводу безпеки російського журналіста Андрія Стеніна після повідомлення, що він був затриманий на сході України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY