detector.media
08.08.2014 21:09
Журналісти РФ загинули внаслідок випадкового мінометного вогню - адвокат льотчиці Савченко
Журналісти РФ загинули внаслідок випадкового мінометного вогню - адвокат льотчиці Савченко

Спіробітники каналу «Россия 1» (ВДТРК) Антон Волошин і Ігор Корнелюк, у причетності до смерті яких звинувачують українську льотчицю Надію Савченко, загинули внаслідок випадкового мінометного вогню, відкритого з обох сторін. Про це в студії «Громадського ТБ» заявив один із захисників обвинувачоваї, російський правозахисник Марк Фейгін (на фото), повідомляє УНИІАН.

 

«Розліт уламків міномета - 200 метрів. Це футбольне поле, розумієте. Тому коригування такого вогню, мені здається, загалом неможливе», - зазначив адвокат.

 

Нагадаємо, у Росії українського пілота, що перебувала у зоні АТО у відпустці, звинуваючть у тому, що вона коригувала мінометний вогонь і таким чином причетна до загибелі російських журналістів. Надія Савченко спростовує такі звинувачення.

 

За словами Марка Фейгіна, те, що українська льотчиця перебуває в СІЗО у Росії як іноземна громадянка, ускладнює можливість зміни запобіжного заходу, проте, він сподівається на політичне рішення справи. «У нас в Росії невинних людей або амністують, або випускають під якоюсь іншою кваліфікацією. Відпустили і вибачилися - такого не може бути ніколи», - зазначив пан Фейгін.

 

Нагадаємо, Марк Фейгін заявляє, що російська сторона не зможе довести провину українки. Крім того він стверджує, що судити українську льотчицю в РФ не можуть, оскільки на її територію вона потрапила незаконно.

 

16 липня під час зустрічі з українським консулом Надія Савченко підтвердила, що її без згоди, незаконно було вивезено з території України до Росії - з мішком на голові та у наручниках.

 

15 липня Європейський суд з прав людини почав провадження у справі української льотчиці Надії Савченко проти РФ, надавши справі статус пріоритетної. 

 

2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення. Українську льотчицю звинувачують в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом. Воронезький суд арештував Надію Савченко до 30 серпня включно.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY