detector.media
08.08.2014 12:07
У Черкасах активісти помстилися журналістам газети «Молодь Черкащини» за публікацію про екс-губернатора
У Черкасах активісти помстилися журналістам газети «Молодь Черкащини» за публікацію про екс-губернатора

6 серпня у Черкасах стався напад на редакцію газети «Молодь Черкащини». Про це повідомляє видання «Нова доба».

 

В редакції «Молоді Черкащини» переконані, що таким чином радикальні сили відреагували на публікацію  статті «Прокуратура області: у нашій справі головне "прокукурікати", а сонце може й не сходити», у якій надали слово колишньому очільнику області Сергію Тулубу.

 

За словами відповідального секретаря «Молоді Черкащини» Олега Кукси, невідомі не назвали себе і не вказали, яку політичну силу чи організацію представляють, але залишили на стінах написи «Правий сектор».

 

«Вони прямо з порогу заявили: «Чому ви таке пишете? Як ви можете таке писати, адже це бандит?!» Я говорив із ними дуже спокійно, можливо, саме тому пошкодження були мінімальними. Слава Богу, щодо мене не застосували фізичну силу, не постраждала і техніка. Порозбивали лише яйця, порозливали зеленку, в одній з офісних кімнат порозкидали газети. Таке собі хуліганство. Із собою прихопили дзеркало. Напевно на пам'ять, бо воно було в рамі, на якій написано "Партія регіонів"», - сказав пан Кукса.

 

 

 

 Редакція розцінює інцидент як хуліганство

 

«Це сталося о третій годині дня, - розповідає головний редактор видання Ольга Лактіонова. - Прийшло осіб 15 з балончиками, яйцями, зеленкою, погрожували відповідальному секретарю редакції і пішли. Мене не було, я була на діловій зустрічі в місті. Коли я про це дізналася, викликала міліцію, яка зараз працює в офісі».

 

«Нова доба» повідомляє, що 7 серпня на прес-конференції очільниця громадської організації «БлокПост» Оксана Циганок розповіла про акцію, яку вони провели разом з «Правим сектором» у відповідь на публікацію газети «Молодь Черкащини» «Прокуратура області: у нашій справі головне "прокукурікати", а сонце може й не сходити». На знак протесту вони розбили декілька курячих яєць, розлили зеленку та розкидали туалетний папір.

 

Нагадаємо, черкаські журналісти вимагають від прокуратури перекваліфікувати справи їх колег, які постраждали від дій працівників спецпідрозділу «Беркут» у січні та лютому, виконуючи свої професійні обов'язки, у провадження за ознаками «умисне перешкоджання професійній журналістській діяльності» і прискорити розслідування.

 

Водночас УМВС в Черкаській області заявляє, що інциденти з побиття журналістів у Черкасах співробітниками міліції та спецназівцями у січні-лютому сталися внаслідок некваліфікованих дій і неналежного виконання своїх обов'язків щодо організації роботи органів внутрішніх справ та відсутністю контролю за дотриманням законності з боку екс-начальника УМВС України в Черкаській області Володимира Ліпандіна, якого оголошно в розшук.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY