detector.media
07.08.2014 21:08
Нацрада визнала РБК-ТВ не відповідним Європейській конвенції
Нацрада визнала РБК-ТВ не відповідним Європейській конвенції

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визнала зміст російського телеканалу «РосБизнесКонсалтинг-ТВ» («РБК-ТВ») таким, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та чинному законодавству України. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні 7 серпня.

 

Нацрада пояснила своє рішення інтересами інформаційної безпеки. Підставою стали результати чотирьох моніторингів, проведених Нацрадою 25, 29 липня, 1 і 4 серпня. Було зафіксовано розповсюдження інформаційних матеріалів, що містять порушення частини першої статті 2, статті 28 Закону України «Про інформацію», частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та частини першої статті 7 Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

 

Нацрада повідомить провайдерів програмної послуги про необхідність вилучення цього російського мовника з кабельних мереж України.

 

Нагадаємо, що 24 липня Нацрада визнала, що зміст російських телеканалів «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия 24» і «ТВ Центр - Іnternational» (TVCI) не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

 

Перед цим, 17 липня, суд своєю ухвалою за позовом Нацради тимчасово заборонив ретрансляцію в Україні «ТВ Центр - Іnternational». Раніше, в березні, суд своєю ухвалою тимчасово призупинив за позовом Нацради ретрансляцію на території України каналів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», «НТВ-Мир».

 

17 липня Нацрада також вирішила, що застосовуватиме санкцію анулювання ліцензії в судовому порядку щодо провайдерів програмної послуги, які незаконно ретранслюють російські канали «Россия 1», НТВ, ТНТ, «Петербург 5», «Звезда» і РЕН ТВ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY