detector.media
07.08.2014 17:46
Довести провину української льотчиці у загибелі журналістів каналу «Россия 1» неможливо - адвокат
Довести провину української льотчиці у загибелі журналістів каналу «Россия 1» неможливо - адвокат

Марк Фейгін, адвокат української льотчиці Надії Савченко, викраденої терористами в Луганській області та арештованої в Росії за звинуваченням у загибелі співробітників каналу «Россия 1»,  заявляє, що російська сторона не зможе довести провину українки. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«На сьогодні доказів провини Савченко немає», - сказав Марк Фейгін на прес-конференції в четвер, 7 серпня, в Києві.

 

«У тій ситуації, яка є, більшу частину процесуальни дій здійснити неможливо, слідство відбувалося на території Луганської області. Це територія суверенної держави Україна, і повинні проводитися там процесуальні дії. Альтернативи даній процедурі немає. Процедура тільки одна - це звернення правоохоронців до відповідних органів Україна, які самі здійснюють ці процесуальні дії», - пояснив адвокат Надії Савченко.

 

Він також переконаний, що «провину Савченко довести неможливо».

 

Нагадаємо,  українська льотчиця Надія Савченко, яка перебуває у СІЗО міста Воронежа (Росія) за звинуваченням у причетності до вбивства журналістів російської ВДТРК, написала заяву про своє викрадення.

 

16 липня під час зустрічі з українським консулом Надія Савченко підтвердила, що її без згоди, незаконно було вивезено з території України до Росії - з мішком на голові та у наручниках.

 

15 липня Європейський суд з прав людини почав провадження у справі української льотчиці Надії Савченко проти РФ, надавши справі статус пріоритетної.

 

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що судити українську льотчицю в РФ не можуть, оскільки на територію сусідньої країни вона потрапила незаконно.

 

2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення. Українську льотчицю звинувачують в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом. Воронезький суд арештував Надію Савченко до 30 серпня включно.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY