detector.media
06.08.2014 19:49
МВС і Нацрада контролюватимуть заборону трансляції російських каналів у кабельних мережах - Геращенко
МВС і Нацрада контролюватимуть заборону трансляції російських каналів у кабельних мережах - Геращенко

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення і МВС домовились спільно контролювати виконання кабельними операторами у всіх регіонах України рішення щодо заборони трансляції низки російських телеканалів. Про це повідомив радник міністра МВС Антон Геращенко у своєму Facebook.

 

Для забезпечення такого спільного контролю Нацради і МВС, будуть розроблені відповідні внутрішні нормативні акти. У першу чергу, як повідомляє радник Арсена Авакова, буде забезпечено контроль за виконанням рішення про заборону трансляції кількох російських телеканалів.

 

«Нацрада не має своїх представників у кожному районі кожної області, а МВС має. Ми зобов'яжемо звітувати кожен райвідділ міліції про те, як працюють місцеві кабельні оператори і не порушують вони умови ліцензії. Ця інформація буде передаватися в Нацраду для прийняття рішень , що належать до її компетенції», - написав Антон Геращенко.

 

Радник міністра МВС окремо розглянув пропозиції щодо покарання за порушення заборони трансляції російських телеканалів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия 24», TVCI (ТВЦ),  «Россия-1», НТВ,  ТНТ,  «Петербург-5», «Звезда», РЕН-ТВ.



«У разі встановлення факту продовження мовлення кабельним оператором забороненого російського телеканалу - МВС і Нацрада, кожен в рамках своєї компетенції, приймає рішення про покарання винного, а саме, позбавлення ліцензії, сплата штрафу за порушення ліцензійних умов, конфіскація обладнання, і так далі!», - зазначив пан Геращенко.

 

За його переконанням, в Україні необхідно ввести кримінальну відповідальність за порушення ліцензійних умов щодо трансляції заборонених російських телеканалів.

 

«Я був сам шокований, коли дізнався, що в законодавстві в 2011 році була виключена кримінальна відповідальність за порушення ліцензійних умов. Це було правильно зроблено для бізнесу в сфері торгівлі або виробництва, але зовсім не відповідає сьогоднішнім реаліям в умовах, коли українці дивляться російське зомбо-ТБ, беруть в руки зброю, йдуть брат на брата...Я переконаний, що за порушення ліцензійних умов в області трансляції ЗАБОРОНЕНИХ законом російських людиноненависницьких телеканалів - повинна бути також введена кримінальна відповідальність! А той власник кабельної мережі, який умисно продовжує давати мовити Дмитру Кисельову і йому подібним негідникам - повинен вважатися співучасником в розпалюванні сепаратистської і терористичної війни на Сході України і також нести кримінальну відповідальність!», - підкреслив Антон Геращенко.

 

Радник міністра МВС також повідомив, що такі пропозиції знайшли підтримку у Арсена Авакова, і невдовзі очікує прийняття більш жорсткого регулювання діяльності кабельних операторів. «Ми в МВС вже готуємо відповідні зміни до Кримінального кодексу», - повідомив Антон Геращенко.

 

Нагадаємо, в березні, суд своєю ухвалою тимчасово призупинив за позовом Нацради ретрансляцію на території України каналів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», «НТВ-Мир», а 17 липня суд своєю ухвалою за позовом Нацради тимчасово заборонив ретрансляцію в Україні «ТВ Центр - Іnternational».

 

17 липня Нацрада вирішила, що застосовуватиме санкцію анулювання ліцензії в судовому порядку щодо провайдерів програмної послуги, які незаконно ретранслюють російські канали «Россия 1», НТВ, ТНТ, «Петербург - 5», «Звезда» і РЕН ТВ.

 

Також правоохоронні органи за зверненням Нацради вноситимуть до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про ретрансляцію провайдерами російських каналів, які були заборонені рішеннями суду, і вживатимуть заходів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY