detector.media
31.07.2014 18:53
Звинувачувана у вбивстві журналістів льотчиця підтвердила російським слідчим, що її викрали з України
Звинувачувана у вбивстві журналістів льотчиця підтвердила російським слідчим, що її викрали з України

Українську льотчицю Надію Савченко, яку утримують у СІЗО міста Воронежа (Росія) за звинуваченням у вбивстві журналістів каналу «Россия 1», російські слідчі опитали за поданою її захистом заявою про викрадення. Про це написав в четвер на своїй сторінці у Facebook один з адвокатів звинуваченої Ілля Новіков, який був присутній на опитанні, повідомляє «Укрінформ».

 

«За заявою Надії Савченко про її викрадання СК (Слідчий комітет РФ. - Ред.) проводить перевірку. Сьогодні її опитували в СІЗО, вона підтвердила свої колишні заяви», - зазначив Ілля Новіков.

 

Як підтвердив в своєму Twitter-акаунті інший адвокат українки Марк Фейгін, «Надія Савченко детально, в подробицях, розповіла про всі обставини її переміщення з Луганська в РФ».

 

Марк Фейгін також повідомляє про продовження дослідчої перевірки у п'ятницю у Воронежі. За словами захисника, «у СК вибір так собі: визнати факт викрадення і звільнити Савченко, або продовжувати упиратися і погіршувати і без того сумну карму органів».

 

Нагадаємо, під час зустрічі з українським консулом Надія Савченко підтвердила, що її без згоди, незаконно було вивезено з території України до Росії. За словами української льотчиці, терористи відвезли її спочатку до Луганська. Звідти з мішком на голові її перевезли до міста Красний Луч, з якого транспортували до міста Богучар Воронезької області Росії.

 

 Також Надія  Савченко повідомила, що спортивний костюм, в якому вона знаходиться у СІЗО, їй дав слідчий, адже доправили її до Росії у брудній формі. В кишеню льотчиці підкинули 7 тис. рублів, аби довести, що вона могла власним коштом виїхати в РФ. Таким чином Надія Савченко спростувала заяви Слідчого комітету РФ про те, що вона потрапила у Росії начебто під виглядом біженки. 

 

 Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що судити українську льотчицю в РФ не можуть, оскільки на територію сусідньої країни вона потрапила незаконно.

 

2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення. Українську льотчицю звинувачують в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом.  Воронезький суд арештував Надію Савченко до 30 серпня включно.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY