detector.media
31.07.2014 15:53
Чернівецька газета «Час» виграла апеляцію в позивача, якого назвала «убивцею» без вироку суду
Чернівецька газета «Час» виграла апеляцію в позивача, якого назвала «убивцею» без вироку суду

30 липня Апеляційний суд Чернівецької області задовольнив скаргу видання «Час» про скасування рішення районного суду про спростування інформації, що стосувалася вбивства у «Графській садибі». Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).  

 

Рішення суду першої інстанції зобов'язало газету «Час» опублікувати  спростування статті «Незавершена історія гучного вбивства», виплатити судові витрати, а також витрати на оплату праці адвоката позивача Рустама Агаларова, якого видання звинуватило у вбивстві без вироку суду.

 

В апеляційному суді вимоги позивача до газети «Час» були спростовані.

 

«Завдяки високопрофесійній роботі адвокатів Валентини Софяк і Тетяни Рудницької в апеляційному суді були спростовані всі вимоги позивача і доведено, що газета «Час» подала достовірні відомості та мала право писати про вбивство, яке сталося у «Графській садибі», - повідомляє газета «Час».

 

Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції і зобов'язав позивача Рустама Агаларова виплатити судові витрати виданню у розмірі 121 грн.

 

За повідомлення ІМІ, адвокати газети «Час» під час слухання використовували практику Європейського суду з прав людини, вказуючи на суспільний інтерес справи, важливість ролі ЗМІ у висвітленні кримінальних процесів, можливість цитування прямої мови та інше.

 

Повну фінансову та методичну допомогу чернівецьким юристам забезпечує правова програма Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП). 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у червні Рустам Агаларов подав позови проти трьох чернівецьких газет - «Час», «Версії» та «Буковина».

 

30 липня також мала слухатись апеляційна скарга газети «Буковина» у справі пана Агаларова, де мова йде про 20 тисяч гривень компенсації від видання. Вимогу позивача підтримав суд першої інстанції, однак судовий розгляд був перенесений на 13 серпня.  

 

4 вересня справа Рустама Агаларова проти видання «Версії» слухатиметься в Шевченківському районному суді, повідомляє ІМІ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY