detector.media
29.07.2014 14:17
Міжнародні медіаорганізації закликають терористів звільнити журналіста Юрія Лелявського
Міжнародні медіаорганізації закликають терористів звільнити журналіста Юрія Лелявського

Міжнародні медіаорганізації стурбовані фактом утримання в заручниках у сепаратистів на Сході України і вимагають негайного звільнення львівського журналіста, позаштатного кореспондента ZIK Юрія Лелявського, який 23 липня разом зі священниками вдруге потрапив у полон до терористів на Донбасі. Про це йдеться у заявах «Репортерів без кордонів» та Комітету з захисту журналістів, повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Зокрема, «Репортери без кордонів» закликали негайно звільнити журналіста з полону, без висування жодних умов щодо його звільнення.

 

Комітет з захисту журналістів також згадує про затримання Юрія Лелявського у своїй останній заяві, як приклад залякування і агресії щодо журналістів з боку сепаратистів, і закликає припинити напади і перешкоджання роботі журналістів.

 

Нагадаємо, 23 липня львівський журналіст та позаштатний кореспондент західноукраїнського телеканалу ZIK Юрій Лелявський вдруге потрапив у полон до терористів на території проведення АТО на Луганщині. Сьомий день про його долю немає жодних відомостей.

 

Уперше терористи захопили у полон Юрія Лелявського під час зйомок у місті Слов`янську (Донецька область)  24 квітня. Виявивши в журналіста паспорт зі львівською пропискою, вони силою відвели його до міськвиконкому.

 

9 травня сепаратисти звільнили з полону Юрія Лелявського. 12 травня журналіст повернувся до Львова та дав прес-конференцію. Журналіст перебував в полоні у сепаратистів у Слов'янську протягом 15 днів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY