detector.media
28.07.2014 18:25
Прокуратура почала розслідування щодо провайдера в Мелітополі, у якого Нацрада виявила заборонені російські канали
Прокуратура почала розслідування щодо провайдера в Мелітополі, у якого Нацрада виявила заборонені російські канали

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зафіксувала ретрансляцію низки російських каналів, зокрема «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», РЕН ТВ та «Звезда» у провайдера програмної послуги ФОП Райський І.В. у місті Мелітополі (Запорізька область). Про це повідомляється на сайті Нацради.

 

Як наголошує Національна рада, зазначений ліцензіат не відреагував на жодне звернення її представника в Запорізькій області. Відтак, слідчий відділ Мелітопольської прокуратури вніс відповідні матеріали до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 382 Кримінального кодексу України («Невиконання судового рішення»). За справою розпочате досудове розслідування.

 

Нацрада заявляє, що рішуче налаштована викривати будь-які спроби поширення російської пропаганди.

 

Нагадаємо, на засіданні 24 липня Нацрада визнала, що зміст російських телеканалів «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия 24» і «ТВ Центр - Іnternational» (TVCI) не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

 

Тоді ж у Нацраді повідомили, що правоохоронні органи вноситимуть до Єдиного реєстру досудових розслідувань факти ретрансляції російських каналів, які були заборонені за рішенням суду.

 

Раніше, в березні, суд своєю ухвалою тимчасово призупинив за позовом Нацради ретрансляцію на території України каналів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», «НТВ-Мир», а 17 липня суд своєю ухвалою за позовом Нацради тимчасово заборонив ретрансляцію в Україні «ТВ Центр - Іnternational».

 

17 липня Нацрада також вирішила, що застосовуватиме санкцію анулювання ліцензії в судовому порядку щодо провайдерів програмної послуги, які незаконно ретранслюють російські канали «Россия 1», НТВ, ТНТ, «Петербург - 5», «Звезда» і РЕН ТВ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY