detector.media
28.07.2014 15:06
Родичі побоюються, що захопленого у полон журналіста Юрія Лелявського можуть вивезти до Росії
Родичі побоюються, що захопленого у полон журналіста Юрія Лелявського можуть вивезти до Росії

Шостий день немає жодних відомостей про долю львівського журналіста, позаштатного кореспондента ZIK Юрія Лелявського, який 23 липня разом зі священниками вдруге потрапив у полон до терористів на Донбасі. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на сестру полоненого Інну Лелявську.

 

«Жодних фактів про його місцезнаходження ні наша сім'я, ні його друзі не мають. Знаємо тільки, що разом з моїм братом були затримані о. Валентин, капелан Майдану, біженка з Криму, активістка Майдану на ім'я Гайде і водій, а також священик, який перевозив їх усіх на легковому автомобілі. Група людей прямувала проповідувати Слово Боже, а Юра - висвітлювати їхню акцію як журналіст», - повідомила сестра журналіста.

 

Інна Лелявська не виключає, що полоненого можуть тримати як живий щит. «Можуть перетягнути у Ростов, а з Росії його витягувати буде складно», - побоюється жінка.

 

Також вона повідомила, що батько Юрія Лелявського подав заяву у правоохоронні органи щодо його зникнення.

 

Нагадаємо, 23 липня львівський журналіст та позаштатний кореспондент західноукраїнського телеканалу ZIK Юрій Лелявський вдруге потрапив у полон до терористів на території проведення АТО на Луганщині.

 

Уперше терористи захопили у полон Юрія Лелявського під час зйомок у місті Слов`янську (Донецька область)  24 квітня. Виявивши в журналіста паспорт зі львівською пропискою, вони силою відвели його до міськвиконкому.

 

9 травня сепаратисти звільнили з полону Юрія Лелявського. 12 травня журналіст повернувся до Львова та дав прес-конференцію. Журналіст перебував в полоні у сепаратистів у Слов'янську протягом 15 днів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY