detector.media
20.07.2014 17:53
Фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького переміг на кінофестивалі у Вірменії
Фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького переміг на кінофестивалі у Вірменії

Фільм «Плем'я» українського режисера Мирослава Слабошпицького став переможцем у номінації «Ігрове кіно» 11-го Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос», що завершився у вірменській столиці. Про це повідомляє УНІАН.

 

Стрічка «Плем'я» також отримала приз ФІПРЕССІ (Міжнародної федерації кінокритиків).

 

Кінострічки на кінофестивалі  у Вірменії були представлені на конкурс у чотирьох основних номінаціях: «Ігрове кіно», «Документальне кіно», «Вірменська панорама» й «Абрикосова кісточка».

 

У конкурсну програму ігрових фільмів увійшло 12 картин. Якщо «Золотий абрикос» виборов фільм Мирослава Слабошпицького, то «Срібний абрикос» у цій номінації дістався фільму «Побачення наосліп» грузинського режисера Левана Кагуашвілі. Спецпремію журі отримав фільм «Натюрморт» італійського режисера Роберто Пазоліні.

 

В якості кращого документального фільму перший приз отримала стрічка «Кам'яна ріка» італійського режисера Джованні Донфранческо, а другий приз - картина «Ефект доміно» польських режисерів Ельвіри Невери і Петра Россоловського.

 

Спецпризу «Абрикосова кісточка» удостоївся фільм «Червоний Халк» грецького режисера Асміна Проедру.

 

Єреванський міжнародний кінофестиваль «Золотий абрикос» проводиться з 2004 року і вважається одним з найпрестижніших в регіоні.

 

Нагадаємо, фільм «Плем'я» Мирослава Слабошпицького, світова прем'єра якого відбулася 21 травня, завоював три призи конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю. Стрічка здобула також гран-прі російського кінофестивалю «Зеркало» імені Андрія Тарковського. «Плем'я» придбали для прокату в США. На екрани українських кінотеатрів фільм виходить у вересні.

 

«Детектор медіа»

Фото - УНІАН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY