detector.media
18.07.2014 13:00
Знайдено технічне рішення, як відновити українське мовлення на Донецьк, Луганськ і Горлівку – голова Нацради
Знайдено технічне рішення, як відновити українське мовлення на Донецьк, Луганськ і Горлівку – голова Нацради
Мовлення на Краматорськ і Слов’янськ відновили за допомогою передавачів на водонапірній вежі

Український державний центр радіочастот знайшов технічне рішення, як відновити мовлення українських каналів на території Луганська, Донецька і Горлівки. Про це повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко на брифінгу 17 липня.

 

«Сьогодні (17 липня. - ТК) доповідав перший заступник директора Українського державного центру радіочастот. Він показав кілька точок, на які ми можемо поставити передавачі, включити їх і покрити або Луганськ, або Донецьк, або Горлівку», - розповів голова Нацради.

 

Вів не захотів вдаватися в деталі, але наголосив, що Нацрада з іншими відомствами намагається з боку звільнених територій охопити українським мовленням зони, які контролюються терористами.

 

Наприклад, мовлення на міста Краматорськ і Слов'янськ було відновлено 15 липня завдяки тому, що обладнання змонтували на водонапірній вежі, розповів пан Артеменко: «Два дні тому в Краматорську знайшли технічне рішення, як відновити мовлення на Слов'янськ. Протягом однієї-двох діб було змонтовано обладнання на водонапірній башті, і почали мовити УТ-1, «1+1» і 5 канал. Наступного дня (18 липня), мені обіцяють, буде відновлено мовлення ICTV. А потім далі за списком усі 10 каналів, що можуть мовити».

 

Голова Нацради також розповів, що є один меценат, який готовий передати українським телеканалам передавачі. Крім того, Польща безкоштовно передає Концерну РРТ аналогові передавачі, які було демонтовано після переходу країни на цифрове телебачення.

 

Про нові технічні рішення пан Артеменко, з його слів, поінформував керівників інформаційних телеканалів. І від каналів нині залежить, як швидко вони зможуть налагодити мовлення, вважає голова Нацради.

 

Він уточнив, що мовлення відновлюється в тому ж порядку, як і вимикалося. «Як відбувається мовлення на звільнених територіях? Зайшли військові - наше завдання в першу чергу відновити ті канали, які були відключені, коли там панували бандити. У нас немає пріоритетів, у нас немає улюбленців серед тих чи інших телеканалів. Але перше, що роблять бандити, коли окуповують території, відключають інформаційні канали - 5 канал, «24», «1+1», УТ-1. Тому в тому ж пріоритеті, як відключають, ми намагаємося і включати ці канали», - зауважив пан Артеменко.

 

Відновлення мовлення українських каналів на звільнених територіях - одне із завдань, які перед Нацрадою поставив Президент України Петро Порошенко. «У цьому ми працюємо разом із працівниками Концерну РРТ, силами АТО, іншими правоохоронними органами», - сказав голова Нацради.

 

Нагадаємо, 16 липня генеральний директор Концерну РРТ проінформував про відновлення роботи телепередавачів на горі Карачун під містом Слов'янськом (Донецька область). Наразі забезпечено мовлення трьох українських телеканалів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY