detector.media
17.07.2014 14:06
Звинувачувана у вбивстві журналістів льотчиця подала заяву про викрадення з України
Звинувачувана у вбивстві журналістів льотчиця подала заяву про викрадення з України

Українська льотчиця Надія Савченко, яка перебуває у СІЗО міста Воронежа (Росія) за звинуваченням у причетності до вбивства журналістів російської ВДТРК, написала заяву про своє викрадення. Про це у Twitter повідомив її адвокат Марк Фейгін, пише воронезьке видання «Мое!».

 

За словами захисника, відповідну заяву вони подадуть в слідчі органи РФ. «Ми подаємо в СК РФ заяву про викрадення Надії Савченко за ст. 126 КК РФ з території України», - написав адвокат.

 

Крім того, зазначає видання, адвокати пілота української армії планують оскаржити її арешт.

 

Зараз, за словами Марка Фейгіна, в СІЗО до Надії Савченко прибула уповноважена з прав людини РФ Елла Панфілова.

 

Нагадаємо, 16 липня під час зустрічі з українським консулом Надія Савченко підтвердила, що її без згоди, незаконно було вивезено з території України до Росії - з мішком на голові та у наручниках.

 

15 липня Європейський суд з прав людини почав провадження у справі української льотчиці Надії Савченко проти РФ, надавши справі статус пріоритетної.

 

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що судити українську льотчицю в РФ не можуть, оскільки на територію сусідньої країни вона потрапила незаконно.

 

2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення. Українську льотчицю звинувачують в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом. Воронезький суд арештував Надію Савченко до 30 серпня включно.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY