detector.media
17.07.2014 12:28
Депутатів України та Польщі не пустили до льотчиці, яку звинувачують у загибелі журналістів
Депутатів України та Польщі не пустили до льотчиці, яку звинувачують у загибелі журналістів

Міжнародну місію, до складу якої входили депутати і правозахисники з України і Польщі, не пустили до льотчиці Надії Савченко, яку утримують у СІЗО міста Воронежа (Росія) за звинуваченням у загибелі журналістів каналу «Россия 1». Про це у Facebook повідомив народний депутат Олександр Бригинець (на фото).

 

«Мої колеги отримали відмову у зустрічі із Надією Савченко, але все ж позитивні новини є: Надія передала відкритий лист через російського омбудсмена. А мої колеги, в свою чергу, через адвоката передали Надії лист Президента. Чекаємо новин», - написав пан Бригинець.

 

Нагадаємо, у відповідь на прохання МЗС України польський фонд «Відкритий Діалог» організував міжнародну місію у справі української льотчиці Надії Савченко. До її складу увійшли українські і польські депутати та правозахисники. Місія має на меті створення широкої кампанії на міжнародному рівні і забезпечення українці належної правової допомоги. 

 

16 липня місія вирушила до Росії. У цей же день народного депутата України Олександра Бригинця затримали в аеропорту міста Мінська, коли він прямував з Києва до Москви у складі офіційної делегації парламентарів та правозахисників для спостереження за процесом над українською льотчицею Надією Савченко.

 

Під час зустрічі з українським консулом Надія Савченко підтвердила, що її без згоди, незаконно було вивезено з території України до Росії - з мішком на голові та у наручниках.

 

15 липня Європейський суд з прав людини почав провадження у справі української льотчиці Надії Савченко проти РФ, надавши справі статус пріоритетної.

 

2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення. Українську льотчицю звинувачують в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом. Воронезький суд арештував Надію Савченко до 30 серпня включно.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY