detector.media
16.07.2014 20:24
Для підтримки звинувачуваної у загибелі журналістів льотчиці до РФ вирушили українські і польські депутати
Для підтримки звинувачуваної у загибелі журналістів льотчиці до РФ вирушили українські і польські депутати

У відповідь на прохання МЗС України польський фонд «Відкритий Діалог» організував міжнародну місію у справі української льотчиці Надії Савченко, звинувачуваної у смерті журналістів каналу «Россия 1». Про це повідомляє прес-служба організації.

 

Місія має на меті створення широкої кампанії на міжнародному рівні і забезпечення Надії Савченко та її родині належної правової допомоги.

 

16 липня місія вирушила до Москви, щоб зустрітися з представниками російського уряду та судової влади, а також дипломатичних представництв України та ЄС, правозахисних організацій та засобів масової інформації.

 

У складі делегації: Олег Осуховський, народний депутат України; Оксана Продан, народний депутат України; Олександр Бригінець, народний депутат України; Петро Охотін, представник фонду «Відкритий Діалог»; Наталія Кошин, представник ГО «Центр інформації про права людини»; Ірина Мухіна, представник ГО «Центр громадянських свобод»; Юрій Бєлоусов, представник офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини; Томаш Маковський, депутат Сейму Польщі; Малгожата Гошевська, депутат Сейму Польщі, а також представники ЗМІ Польщі та України.

 

Члени місії відвідають Воронеж у спробі отримати можливість зустрітися з Надію Савченко у СІЗО і для моніторингу стану, в якому вона знаходиться. Вони також зустрінуться зі слідчими і адвокатами українки - Марком Фейгіним, Іллєю Новіковим, Миколою Полозовим та місцевими правозахисниками.

 

Нагадаємо, сьогодні, 16 липня, під час зустрічі з українським консулом Надія Савченко підтвердила, що її без згоди, незаконно було вивезено з території України до Росії - з мішком на голові та у наручниках.

 

15 липня Європейський суд з прав людини почав провадження у справі української льотчиці Надії Савченко проти РФ, надавши справі статус пріоритетної.

 

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що судити українську льотчицю в РФ не можуть, оскільки на територію сусідньої країни вона потрапила незаконно.

 

2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення. Українську льотчицю звинувачують в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом. Воронезький суд арештував Надію Савченко до 30 серпня включно.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY