detector.media
16.07.2014 19:27
Звинувачувана у вбивстві журналістів льотчиця розповіла українському консулу, як її доправили до Росії
Звинувачувана у вбивстві журналістів льотчиця розповіла українському консулу, як її доправили до Росії

Сьогодні, 16 липня, український консул Геннадій Брескаленко зміг зустрітися з пілотом Надією Савченко, яку незаконно утримують у СІЗО міста Вороніжа (Росія) за звинуваченням у вбивстві російських журналістів. Про зустріч міністр закордонних справ Павло Клімкін поінформував президента Петра Порошенка, повідомляє прес-служба глави держави.

 

Під час зустрічі з консулом, до якого українську громадянку не допускали кілька діб, Надія Савченко підтвердила, що її без згоди, незаконно було вивезено з території України до Росії - з мішком на голові та у наручниках. При цьому викрадачі змінили кілька машин.

 

Про подробиці викрадення Нації Савченко повідомляє ТСН.ua. За словами української льотчиці, терористи відвезли її спочатку до Луганська. Звідти з мішком на голові її перевезли до міста Красний Луч, з якого транспортували до міста Богучар Воронезької області Росії.

 

Також Надія  Савченко повідомила, що спортивний костюм, в якому вона знаходиться у СІЗО, їй дав слідчий, адже доправили її до Росії у брудній формі. В кишеню льотчиці підкинули 7 тис. рублів, аби довести, що вона могла власним коштом виїхати в РФ.

 

Таким чином Надія Савченко спростувала заяви Слідчого комітету РФ про те, що вона потрапила у Росії начебто під виглядом біженки. Факт незаконного вивезення українки на територію РФ підтверджує і її російський адвокат Марк Фейгін, який сьогодні також зустрівся з підзахисною.

 

Протестуючи проти незаконного вивезення до іншої держави та вимагаючи зустрічі з консулом, українська льотчиця оголосила голодування. У зв'язку із тим, що до неї допустили консула, вона припинила голодування, повідомляє прес-служба Президента України.

 

Також Надія Савченко розвіяла чутки про те, що вона начебто підписала в СІЗО якісь документи та зізнання.

 

Нагадаємо, вчора, 15 липня, Європейський суд з прав людини почав провадження у справі української льотчиці Надії Савченко проти РФ, надавши справі статус пріоритетної.

 

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що судити українську льотчицю в РФ не можуть, оскільки на територію сусідньої країни вона потрапила незаконно.

 

2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення. Українську льотчицю звинувачують в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом.  Воронезький суд арештував Надію Савченко до 30 серпня включно.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY