detector.media
16.07.2014 13:10
Нацрада має намір скасувати своє рішення про кодування «Зеонбудом» цифрового ефірного телебачення
Нацрада має намір скасувати своє рішення про кодування «Зеонбудом» цифрового ефірного телебачення

У четвер, 17 липня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має намір скасувати власне рішення № 2464 від 12 жовтня 2011 року «Про звернення Державного комітету телебачення і радіомовлення України». Відповідне питання міститься в порядку денному засідання, призначеного на 17 липня.

 

Саме рішенням № 2464 Нацрада, розглянувши звернення Держкомтелерадіо, рекомендувала оператору цифрових мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 ТОВ «Зеонбуд» закодувати сигнал цифрового ефірного телебачення, а саме - «забезпечити встановлення на головній станції мультиплексування у м. Києві системи умовного доступу (САS) сигналу загальнонаціональної цифрової телемережі за рахунок власних коштів, з обов'язковим дотриманням ліцензійних умов про надання населенню можливості відкритого і безкоштовного прийому 32 телепрограм».

 

Держкомтелерадіо мотивував у 2011 році прохання до Нацради встановити кодування кількома потребами:

- виключення можливість продажу населенню приймачів цифрового ТБ низької якості, які не відповідають вимогам стандарту DVB-T2 та HD;

- отримання оперативної і об'єктивної інформації про кількість поширених приймачів та їх фактичний розподіл за регіонами країни, необхідної для прийняття рішення про відключення аналогового телемовлення;

- недопущення зловживань при забезпеченні у 2012 році малозабезпечених сімей приймачами за рахунок коштів Державного бюджету України.

 

За кілька місяців після рішення Нацради, у січні 2012 року, «Зеонбуд» встановив систему умовного доступу Irdeto CAS з програмною технологією Irdeto Cloaked CA.

 

Експерти розкритикували ідею кодування цифрового ТБ, оскільки цим було штучно обмежено ринок постачальників приймачів цифрового ТБ, збільшено вартість приймачів, а крім того «Зеонбуд» отримав можливість у подальшому запускати платні канали у своїй мережі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY