detector.media
11.07.2014 16:33
Олександр Ільяшенко: У низці визволених міст вдалося відновити трансляцію українських каналів і вимкнути російські
Олександр Ільяшенко: У низці визволених міст вдалося відновити трансляцію українських каналів і вимкнути російські

У низці міст України, які ще недавно перебували в активній зоні АТО, вдалося відновити мовлення українських каналів. Паралельно відбувається вимкнення російських каналів. Про це в коментарі Першому національному повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олександр Ільяшенко, інформує прес-служба регуляторного органу.

 

«Артемівськ, Костянтинівка, Краматорськ, Димитрово, Дружківка - це перелік тих міст, які тільки сьогодні нам вдалося вимкнути», - сказав він. Також нині вимкнено російські канали у Краматорську, Слов'янську, Маріуполі, на півдні Одеської області.

 

За словами пана Ільяшенка, ситуація у східних регіонах досить складна, оскільки провайдери там перебувають «під дулом автоматів» і не мають фізичної можливості вимкнути російські канали. Хоча таке бажання в них є.

 

Олександр Ільяшенко наголосив, що в тих містах, куди заходять українські військові, протягом доби припиняється трансляція російських каналів. «Ми поступово звужуємо це кільце і щодня цих каналів стає все менше», - зазначив він.

 

Нагадаємо, у Концерні РРТ повідомили, що станом на 8 липня було відновлено трансляцію всіх українських каналів радіотелевізійними станціями в Артемівську і Костянтинівці Донецької області. Поки що в Концерну РРТ немає можливості розпочати відновлювальні роботи на радіотелевізійній передавальній станції міста Краматорська, що розташована на горі Карачун поблизу міста Слов'янська, де впала 200-метрова телевежа. Здійснюється розмінування будівлі станції, а також прилеглої території.

 

10 липня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дала добу для негайного вимкнення ворожого контенту тим мовникам, що ретранслюють російську пропаганду на Донбасі, в Луганську.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY