detector.media
02.07.2014 15:25
Справу про вбивство В’ячеслава Веремія передають до суду
Справу про вбивство В’ячеслава Веремія передають до суду

Справу про вбивство журналіста «Вестей» В'ячеслава Веремія передають до суду. Про це з посиланням на адвоката сім`ї загиблого Івана Безносенка повідомляє сайт видання.

 

Нагадаємо, за даними Генеральної прокуратури України, у скоєному 19 лютого у Києві злочині підозрюють 45-річного Джалала Алієва на прізвисько «Діма Дагестанець». У ГПУ стверджують, що мають докази співпраці пана Алієва з одним з нардепів від Партії регіонів. Підозрюваний досі перебуває у розшуку. Тим часом журналісти «Вестей» знайшли ще двох фотокореспондентів, які повідомили, що постраждали від рук Джалала Алієва.

 

Ще одного підозрюваного - 41-річного екс-спортсмена Юрія Крисіна - було затримано у квітні цього року за статтею «Хуліганство». Йому загрожує ув'язнення від трьох до семи років. Як було встановлено раніше, він народився в Донецькій області, останні 11 років проживав у Києві. Газета стверджує, що на життя Юрій Крисін заробляв тим, що керував тітушками під прикриттям надання охоронних послуг. Він фігурує в справах про рейдерські захоплення - наприклад, нібито керував захопленням Лук'янівського ринку. Також його називають колишнім членом злочинного угруповання міст Єнакієве і Горлівки, відомого на прізвисько «Шафа».

 

Замовник злочину перебуває у розшуку з 5 травня. Продовжують встановлювати й інших осіб, причетних до злочину. Зокрема, у розшуку кримінальні авторитети Олексій Чеботар і Армен Саркісян.

 

Як пишуть «Вести», вдалося встановити місце проживанння одного з тітушок, причетних до злочину - Павла Б. Він, як стверджує видання, фігурував також у справі нападу на журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя.

 

Також у «Вестях» оприлюднені подробиці справи. За цими даними, Юрію Крисіну нібито за винагороду дали завдання перешкоджати акціям протесту на Майдані. Зокрема, він мав бити мітингувальників у центрі Києва.

 

За даними «Вестей», встановлено, що Крисін особисто бив журналіста битою по голові й ногах. Коли ж В'ячеслав Веремій піднявся, щоби втекти, йому в спину вистрілив Джалал Аліев. Помер журналіст від втрати крові.

 

«Вести»: цей будинок належить Юрію Крисіну

 

За інформацією видання, Юрій Крисін - забезпечена людина, походить із Горлівки, що на Донеччині. Його «розкішний особняк»,  пише газета, розташований в Царському селі поблизу селища Гатне під Києвом. Зараз там нібито мешкає інший чоловік, який називає себе орендарем будинку. 

 

Нагадаємо, убито В'ячеслава Веремія було в Києві в ніч з 18 на19 лютого. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. На перехресті на машину напали озброєні невідомі, почали розгойдувати машину, витягли водія і пасажирів і почали їх бити. Дві людини отримали травми, а журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Міліція Києва порушила за цим фактом кримінальну справу.

 

«Детектор медіа»

Фото газети «Вести»

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY