detector.media
19.06.2014 12:36
Розпочато кримінальне провадження за фактом викрадення журналіста донецького інтернет-видання
Розпочато кримінальне провадження за фактом викрадення журналіста донецького інтернет-видання

Донецька прокуратура здійснює контроль за розслідуванням викрадення терористами так званої «Донецької народної республіки» журналіста інтернет-видання «Ура-Информ. Донбасс» Олександра Перемота, що сталося 17 червня у центрі м.Донецька. За даним фактом відкрито кримінальне провадження, повідомляє офіційний портал Генеральної прокуратури України (ГПУ).

 

«Встановлено, що 17.06. О. Перемот, журналіст Інтернет-видання "Ура-Информ. Донбасс" під час підготовки репортажу був захоплений біля будівлі прокуратури м. Донецька, яка контролюється бойвиками терористичної організації "ДНР". Підставою стала відсутність у журналіста акредитації на професійну діяльність у "Донецькій Народній Республіці"», - повідомляє Генпрокуратура.

 

За даним фактом розпочато розслідування за ч.1 ст. 146 КК України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

 

«Прокуратура Ворошилівського району м. Донецька здійснює процесуальне керівництво. Хід досудового розслідування на контролі прокурора Донецької області. Натепер журналіст звільнений з полону. Тривають слідчі дії», - інформує ГПУ.

 

Нагадаємо, останній раз журналіст виходив на зв'язок 17 червня, коли перебував біля будівлі прокуратури Донецька, яка захоплена представниками так званої «ДНР». Олександр Перемот робив фоторепортаж з місця подій. За даними «УРА-Информ.Донбасс», захопленого журналіста утримували в будівлі прокуратури.  18 червня він був  відпущений на свободу.

 

Як стверджує журналіст, терористи ДНР допитували його, тримали у підвалі і погрожували розстрілом. Звільненню Олександра Перемота, за його словами, посприяли колеги.

 

Редакція «УРА-Информ.Донбасс» висловила подяку колегам і донецьким правоохоронцям, які брали участь у звільненні Олександра Перемота. З огляду на небезпеку для своїх співробітників, редакція видання переходить на віддалений режим роботи.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY