detector.media
17.06.2014 15:48
У Макіївці представники «служби безпеки ДНР» викрали директора видавництва та головного редактора газети
У Макіївці представники «служби безпеки ДНР» викрали директора видавництва та головного редактора газети

17 червня  у м. Макіївці (Донецька обл.) озброєні автоматами люди в камуфляжі, які назвалися представниками «служби безпеки ДНР» викрали генерального директора видавничо-поліграфічного комплексу «Преса Макіївки» Ларису Бутову та головного редактора газети «Вечерняя Макеевка» Марію Семенову. Про це повідомляє інтернет-видання «Остров» з посиланням на співробітників редакції.

 

Причина візиту озброєних людей - нібито невдоволення публікаціями газети. «Сьогодні до редакції «Вечерняя Макеевка» після 10 години прийшли озброєні автоматами люди в камуфляжі, які назвалися представниками служби безпеки ДНР. Після тривалої бесіди в кабінеті з генеральним директором видавничо-поліграфічного комплексу «Преса Макіївки» (куди входить «Вечерняя Макеевка») Ларисою Бутовою, відвезли на своєму автомобілі гендиректора та головного редактора «Вечерки» Марію Семенову на бесіду з командиром Російської православної армії», - повідомляє видання.

 

Станом на 14.30 Лариса Бутова і Марія Семенова в редакцію не повернулися.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 2 червня озброєні представники самопроголошеної «ДНР» захопили редакції газет «Донбасс» і «ВечернийДонецк», паралізувавши діяльність журналістів, і вивели звідти головних редакторів Олександра Брижа і Леоніда Лапу. З ними також добровільно, для участі у переговорах пішов журналіст Андрій Кривцун. Після переговорів з представниками «ДНР» головредів було відпущено. Водночас представники самопроголошеної «Донецької народної республіки» зажадали від газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк» зміни редакційної політики.

 

Наступного дня співробітники газети «Донбасс» у м.Донецьку повідомили, що головний редактор видання прийняв рішення про призупинення випуску через відмову змінити редакційну політику на вимогу сепаратистів. Таке ж рішення було прийняте і у редакції газети «Вечерний Донецк».

 

Наразі органи прокуратури Донецької області здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом викрадення двох головних редакторів газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY