detector.media
06.06.2014 12:27
У Торезі на Донеччині терористи повністю спалили редакцію газети «Горняк» (ВІДЕО)
У Торезі на Донеччині терористи повністю спалили редакцію газети «Горняк» (ВІДЕО)

У ніч на 6 червня у м.Торезі (Донецька обл.) невідомі знищили приміщення редакції місцевої газети «Горняк». Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

До офісу редакції, розташованом на першому поверсі житлового будинку, уночі було закинуто коктейлі Молотова. В результаті приміщення вигоріло вщент, до обвалу стелі.

 

Головний редактор «Горняка» Анатолій Постнов пов`язує теракт із публікаціями газети, що не співпадають із позицією прибічників так званої «Донецької народної республіки». За його словами, кілька днів тому сепаратисти прийшли до редакції з погрозами й вимогою «правильно» висвітлювати події. Редактор відмовився. Після цього вони вчинили у редакції погром. Незважаючи на це, газета виходила за підтримки читачів і доброчинців.

 

Після підпалу приміщення у ніч на 6 червня (на фото) колектив редакції «Горняка» змушений був призупинити випуск газети. Всіх працівників відправили в безстрокову відпустку.

 

«Ми не змогли надрукувати й доставити передплатникам і попередній номер, - розповів прес-службі НСЖУ пан Постнов. - Водії відмовляються ризикувати. Хотіли скористатися транспортом «швидкої допомоги», але й їх недавно обстріляли».

 

 

 

«Моє підприємство було для мене другим домом. Шкода переляканих сусідів. Хочу принести свої вибачення ім. Все на емоціях, ясна річ. А цей вчинок скоїли варвари, які нічим не відрізняються від радикальних фашистів, про які зараз всі так люблять говорити. Подібними діями вони показують своє справжнє "ввічливе" обличчя», - заявив головред.

 

У НСЖУ зазначають: «Вражає те, які гострі матеріали друкував "Горняк" і тоді, коли їм загрожувала реальна небезпека, й після того, як до них навідалася озброєна "делегація". Днями "Горняк" отримав спеціальну відзнаку НСЖУ - "За мужність у відстоюванні правди"».

 

«Анатолія Постнова давно знаю не тільки як колегу-редактора, а й як людину принципову ще з тих часів, коли працювала на Донеччині. Анатолій Олександрович не звик відступати, змінювати позицію. І думаю, зараз він, його родина (в ній, до речі, практично всі дорослі - журналісти) потребують захисту»,- розповіла головний редактор «Журналіста України» Віра Черемних.

 

Команда «Горняка» зазнає систематичного переслідування. 6 травня невідомі озброєні бойовики влаштували погром і знищили  майно редакції. Напад було вчинено після того, як журналісти відмовилися публікувати інформацію про діяльність сепаратистів у місті.

 

Після отриманих погроз Анатолій Постнов звернувся до правоохоронців, але міліція йому порадили забрати цінну техніку та вивезти з редакції. 

 

«Детектор медіа»

Фото - http://news.liga.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY