detector.media
05.06.2014 17:28
У Криму російська поліція допитує матір журналіста, аби здійснювати на нього тиск
У Криму російська поліція допитує матір журналіста, аби здійснювати на нього тиск

Один із засновників порталу «События Крыма» Руслан Югош заявив про спроби тиску на нього як на журналіста з боку кримської поліції, яка викликала на допит його матір і радила їй переконати медійника не продовжувати свою діяльність.   Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

За словами пана Югоша, його 73-річну матір без жодних офіційних пояснень та документів викликали на допит у відділ по боротьбі з кіберзлочинністю.

 

«З'ясувавши, що я зараз не в Криму, «поліцаї» навіщось придумали тягати на допити мою 73-річну матір, похилу та хвору людину з гіпертонією. Попередньо вломившись до неї додому і викликавши на наступний день для дачі свідчень в інший кінець міста. Причому, без будь-яких офіційних документів», - повідомив він.

 

Руслан Югош зауважує, що від допитів його матері поліція не отримає жодної інформації, оскільки він не живе з матір'ю з 16 років, і вона не має жодного уявлення про його діяльність.  «Про мою роботу вона має більш ніж поверхневе уявлення, а що за звір такий дивовижний інтернет - навіть, напевно, і не сформулює, тому що жодного разу його в очі не бачила. Тому випитувати у неї, чому і від чого я пишу на якомусь там сайті (назви якого вона навіть не запам'ятала) якісь там нехороші речі, дурниця неймовірна», - написав пан Югош.

 

Як пише журналіст, поліція не мала на меті отримувати від його матері жодної інформації, натомість цікавилась, чи є у нього діти.

 

Видання «События Крыма» зазначає, що поліцією не було висунуто проти нього ніяких конкретних звинувачень. «Виходить, просто вирішили чинити психологічний тиск на рідних, а через них - на мене. Полякавши хвору жінку тим, що далі гірше буде, і, якщо я не одумаюся, мною "вже буде займатися ФСБ"», - пише пан Югош.

 

Як писала «Детектор медіа», нещодавно у анексованому Росією Криму було створено Кримську польову місію з прав людини. Метою цієї організації став захист прав та свобод мешканців анексованого півострова у нових реаліях

 

Нагадаємо, наразі у Криму п'ятірка найпопулярніших джерел масової інформації складається виключно з російських масмедіа, хоча ще у 2012 до цієї  п'ятірки входили українські ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY