detector.media
04.06.2014 11:43
«1+1» створив сайт на підтримку режисера Олега Сенцова і покаже його фільм в «Аргументі кіно»
«1+1» створив сайт на підтримку режисера Олега Сенцова і покаже його фільм в «Аргументі кіно»

«1+1» запускає сайт на підтримку українського режисера Олега Сенцова, якого затримала російська ФСБ й утримує в московській в'язниці Лефортово, - savegoodguys.1plus1.ua. Про це повідомляє прес-служба групи «1+1 медіа».

 

Таким чином, канал розпочинає акцію на підтримку Олега Сенцова і закликає всіх активних та небайдужих людей з Україname="_GoBack">ни та Росії приєднається. «Місце Олега - на знімальному майданчику. В Україні не так багато режисерів, які можуть знімати хороше кіно, а Олег Сенцов один з тих, хто здатний на це», - йдеться в повідомленні.

 

Канал також закликає поширювати інформацію, щоб максимально привернути увагу громадськості до цієї ситуації. Для початку - підтримати створену сторінку й розмістити інформацію в соціальних мережах з хештегом #savegoodguys.

 

Крім того, канал «1+1» створює спецвипуск програми «Аргумент кіно: Врятувати Олега Сенцова!», де покаже його дебютний повнометражний фільм «Гамер».

 

У гостьовій студії програми відомі діячі кіно виступлять із заявами на підтримку Олега Сенцова. Серед них: голова національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач, кінорежисер Ярослав Пілунський, звукорежисер Артем Мостовий, який працював над його фільмом, а також кінокритик Андрій Алферов.

 

Олег Сенцов є автором повнометражного фільму «Гамер», відзначеного журі низки міжнародних кінофестивалів, зокрема, Одеського МКФ та МКФ у російському м.Ханти-Мансійську. Картина брала участь у найпрестижнішому фестивалі авторського кіна, Роттердамському МКФ, у конкурсній програмі МКФ GoEast, що проводиться у німецькому м. Вісбадені, а також демонструвалася на Київському МКФ «Молодість». Олег Сенцов зі своїм наступним повнометражним ігровим проектом «Носоріг» виграв конкурс Держкіно й виборов право на державне фінансування. Режисер готувався незабаром розпочати фільмування цієї стрічки.

 

Нагадаємо, Олега Сенцова затримала російська ФСБ у ніч на 11 травня в Сімферополі. Наразі його етаповано до Москви. ФСБ звинувачує його в підготовці терактів і підриву мостів та ліній електропередач у Криму. Йому загрожує 10 років ув'язнення. Українським дипломатам досі не вдалося побачитися із затриманим.

 

Права пана Сенцова захищає адвокат Дмитро Дінзе. Він є членом правозахисної організації «Агора» та відомий як адвокат Pussy Riot, арт-групи «Война», громадянських активістів й соціально незахищених людей.

 

Українська кінематографічна спільнота, НСКУ та Автомайдан, активістом якого є Олег Сенцов, висунули вимогу українській владі якнайшвидше вжити заходів, аби домогтися у ФСБ Росії звільнення кінорежисера.

 

Про те, як можна допомогти режисеру коштами, читайте тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY