detector.media
30.05.2014 18:55
«Укртелеком» заявляє, що не може відключити пропаганду російського радіо на Донеччині
«Укртелеком» заявляє, що не може відключити пропаганду російського радіо на Донеччині

Компанія «Укртелеком», що належить бізнесмену Рінату Ахметову, заявляє, що не має правових підстав впливати на перелік програм, які транслюються через захоплену сепаратистами мережу проводового мовлення в Донецькій області. Про це повідомляє інтернет-видання «ОстроВ» з посиланням на прес-службу «Укртелекому».

 

«ОстроВ» стверджує, що до редакції надходять листи від жителів Донецької області, які обурюються «російською пропагандою» по дротовому радіо Донеччини. Після захоплення озброєними людьми Донецької державної обласної телерадіокомпанії (ОДТРК) на частоті першого каналу «Українського радіо» транслюються програми російської радіостанції.

 

«Згідно з отриманими ліцензіями і правилам "Укртелеком" здійснює тільки технічне обслуговування та експлуатацію мереж дротового радіомовлення. Трансляція програм здійснюється телерадіоорганізаціями на підставі ліцензій, виданих Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Таким чином, "Укртелеком" не має правових підстав впливати на перелік програм, які транслюються через мережу дротового мовлення», - йдеться у відповіді компанії на запит видання «ОстроВ».

 

Прес-служба підкреслює, що ПАТ «Укртелеком» здійснює свою діяльність «виключно в правовому полі українського законодавства, керуючись у своїй діяльності чинними нормативно-правовими актами».

 

Нагадаємо, колектив Донецької обласної державної телерадіокомпанії, яку сепаратисти захопили 27 квітня, вимагає від Державного комітету телебачення і радіомовлення дати чітке розпорядження щодо діяльності компанії в умовах окупації.

 

Як писала «Детектор медіа», 27 квітня відбулося захоплення Донецької ОДТРК і Донецької філії Концерну РРТ сепаратистами, які підтримують ідеї самопроголошеної Донецької народної республіки. Люди в камуфляжі повідомили працівникам ОДТРК, що будуть їх «охороняти». При цьому вони привели із собою технічного фахівця російського каналу «Россия 24», який почав перекомутовувати обладнання, щоб запустити на частоті Донецької ОДТРК один з російських каналів. Крім того сепаратисти, які захопили донецький телецентр, заявили, що мають намір відключити українські канали і включити російські. 29 квітня сепаратисти відсторонили від роботи гендиректора ОДТРК Олега Джолоса.

 

Під процесуальним керівництвом прокуратури Ленінського району Донецька органами міліції розпочато кримінальне провадження за фактом проникнення невідомих осіб до приміщення Донецької ОДТРК.

 

Нагадаємо, журналістам, які працюють на Донбасі і відмовляються підкорятися керівництву самопроголошеної «Донецької народної республіки», бойовики погрожують розправою.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY