detector.media
30.05.2014 13:34
Маріупольський журналіст Микола Рябченко повернувся з полону і не повідомляє про обставини звільнення
Маріупольський журналіст Микола Рябченко повернувся з полону і не повідомляє про обставини звільнення

Відомий у м.Маріуполі (Донецька обл.) журналіст-репортер Микола Рябченко, який зник 6 травня в районі райцентру Мангуш на Донеччині,  наразі перебуває не в полоні у сепаратистів, а вдома на лікарняному. Про це «Детектор медіа» повідомили у маріупольському інтернет-виданні «0629» з посиланням на інформацію самого постраждалого.

 

Нагадаємо, Микола Рябченко поїхав в район смт Мангуш через те, що отримав інформацію про перестрілку. Згодом зв'язок з ним обірвався. Мопед, на якому їхав журналіст, був кинутий на виїзді з міста.

 

Увечері молодший син додзвонився на його номер - трубку взяв якийсь чоловік, який представився кимось із так званої «народної самооборони». Чоловік повідомив, що Микола Рябченко у них.

 

За інформацією джерел «0629», Микола Рябченко міг знаходитись в Приморському РВВС Маріуполя. Однак у прес-службі Маріупольського міськуправління міліції цю інформацію спростували. «У Приморському райвідділі міліції Рябченка не було і немає. До міліції звернувся син Миколи Рябченка, який повідомив, що його батько 6 травня поїхав на редакційне завдання і не повернувся. Міліція вживає дії з розшуку зниклого репортера», - повідомляє через два дні після інциденту видання «0629».

 

Невдовзі син Миколи Рябченка в телефонній розмові з журналістом «0629» запевнив, що з його батьком все гаразд, він на зв'язку і знаходиться на лікуванні. Але редакція так і не змогла зателефонувати зниклому журналісту. Водночас син медійника не забирав у міліції свою заяву про зникнення батька.

 

Перше повідомлення про звільнення Миколи Рябченка з'явилось на ТРК «Донбас». Журналісти повідомили, що він знаходився в полоні і майже не постраждав. У якому саме полоні, хто його утримував і з якою метою, в телерадіокомпанії не уточнили.

 

Наразі Микола Рябченко знаходиться вдома на лікуванні - у нього хворе серце. За інформацією «0629», він початку хотів розповісти колегам про обставили викрадення, полону і звільнення, але згодом передумав.

 

Нагадаємо,  Микола Рябченко також постраждав 24 квітня під час штурму будівлі міської ради в Маріуполі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY