detector.media
27.05.2014 12:13
28 травня - пікет Адміністрації президента та СБУ з вимогами звільнити Павла Юрова і Дениса Грищука, що перебувають у полоні терористів
28 травня - пікет Адміністрації президента та СБУ з вимогами звільнити Павла Юрова і Дениса Грищука, що перебувають у полоні терористів

28 травня активісти збираються на пікет під Адміністрацією президента та СБУ у м.Києві з вимогами якнайшвидше вжити заходів щодо звільнення заручників - театрального режисера Павла Юрова і художника Дениса Грищука.

 

Пікет розпочнеться о 9.00 біля Адміністрації Презизидента України.

 

Активісти кажуть, що влада не зробила нічого для звільнення Грищука та Юрова. Ніяких новин з приводу розшуку хлопців, які вже більше місяця знаходяться в Слов'янську в заручниках.

 

Нагадаємо, Юров та Грищук були викрадені терористами у Слов'янську 25 квітня.  Вони приїхали до Слов`янська з Донецька, аби дізнатись, що там відбуваєтьсяБлизькі не знають, що саме з Павлом Юровим та Денисом Грищуком трапилось через те, що увечері 25 квітня зв'язок з ними увірвався.

 

Раніше, як повідомляла «Детектор медіа», петицію про звільнення Павла Юрова та Дениса Грищука подали понад 400 діячів театрального мистецтва з України, Польщі, Великобританії, США, Росії та інших країн світу.

 

Павло Юров - театральний режисер, що народився у м. Антрацит (Луганська область, Україна) і проживає в Києві, лауреат театральних премій, учасник московського десятого міжнародного театрального фестивалю ім. А.П.Чехова, працював у майстер-класах фестивалю у складі групи молодих режисерів країн СНД.

 

Денис Грищук - художник, волонтер, артист, який народився в Донецьку і також проживає в Києві. Разом з Павлом Юровим він приїхав у Слов'янськ вранці 25 квітня, щоб «побачити все своїми очима» для підготовки спектаклю.

 

Ополченці Донецької народної республіки попросили Юрова і Грищука пред'явити документи, у них були квитки назад до Києва, їх затримали для перевірки. 

 

«Ми, російські драматурги, режисери, критики, артисти, ручаємося за наших колег і просимо звільнити їх. Хлопці багато зробили для російсько-українських культурних зв'язків, допоможіть їм повернутися до роботи», - просили культурні діячі РФ.

 

8 травня звільнений з полону терористів у Слов'янську український журналіст Сергій Лефтер, репортер польського фонду «Відкритий діалог», розповів, що бачив обох затриманих у полоні. За його словами, Павло Юров і Денис Грищук мають серйозні травми: є підозра, що у Дениса переламане ребро, у Павла переламаний ніс.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY