detector.media
19.05.2014 11:59
Лавров вимагає від ОБСЄ звільнення затриманих під Краматорськом журналістів LifeNews
Лавров вимагає від ОБСЄ звільнення затриманих під Краматорськом журналістів LifeNews

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звернувся до ОБСЄ з вимогою використовувати всі можливості для звільнення журналістів російського телеканалу LifeNews, затриманих 18 травня українськими силовиками під час проведення антитерористичної операції в м.Краматорську (Донецька обл.).  Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті російського відомства.



МЗС Росії повідомляє, що голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер запевнив російську владу, що негайно займеться цим питанням.

 

До глави МЗС Росії з проханням допомогти звільнити журналістів звернулося керівництво холдингу News Media, до якого входить телеканал LifeNews.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», увечері 18 травня російський телеканал LifeNews підтвердив у своєму Twitter-акаунті, що поблизу м.Краматорська (Донецька обл.) українські антитерористичні підрозділи затримали журналістів цього каналу. За інформацією телеканалу LifeNews було затримано кореспондента Олега Сидякіна і оператора Марата Сайченка.

 

Нагадаємо, 18 травня поблизу аеродрому під Краматорськом українські силовики провели спецоперацію, у ході якої було частково знешкоджено, частково затримано групу бойовиків. Двоє затриманих якої представились російськими журналістами та мали при собі відеокамеру. Про це повідомили керівник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, а також підполковник Владислав Селезньов із оперативної групи інформування про антитерористичну операцію.

 

«Двоє із затриманих представилися російськими журналістами. При собі дані громадяни мали телекамеру і вели зйомку підготовки до штурму позицій українських силовиків. Затримані будуть передані правоохоронним органам України», - написав керівник групи «Інформаційний опір».

 

Пізніше, як пише «Радіо Свобода», Міністерство оборони України підтвердило цю інформацію і повідомило, що під час затримання бойовиків, які готувалися здійснити обстріл військового аеродрому в Краматорську з переносного зенітного ракетного комплексу, затримали також «невідомих, які представилися журналістами і громадянами Росії». За даними відомства, їх затримали і передали правоохоронним органам для проведення дізнання. У Міноборони додали, що затримані перебували в загоні бойовиків і знімали їхні дії в режимі онлайн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY