detector.media
09.05.2014 13:31
Пожежу у тунелі телевежі загасили (ДОПОВНЕНО)

Пожежники локалізували вогонь в кабельній шахті, що з’єднує Київську телевежу та приміщення Національної телерадіокомпанії України (НТКУ). Про це "Детектор медіа" повідомила прес-секретар Державної служби України з надзвичайних ситуації (ДСНС) Світлана Водоага. 

 

 За словами пані Водоаги, перший підрозділ ДСНС прибув на місце інциденту через хвилину після виклику, проте пожедогасіння розпочалося тільки об 11.05. 

 

"Кабелі були під напругою і щоб почати пожежогасіння нам потрібно було отримати письмовий дозвіл від ПАТ «Київенерго», цей дозвіл ми отримали близько 11. Об 11:40 пожежу локалізували, а  об 12:10 -  ліквідували. До гасіння пожежі залучили підрозділи ДСНС України в кількості 10 відділень на основній та спеціальній техніці.Всього на даній ділянці працювало 60 спеціалістів ДСНС", - говорить пані Водолага. 

 

Як йдеться на сайті столичної міліції, причина загоряння встановлюється. За фактом події правоохоронними органами проводиться розслідування. На місці інциденту працює оперативна група на чолі з Головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергієм Бочковским.

 

Нагадаємо, 9 травня у Києві о 4:37 ранку сталося  загорання кабелів у тунелях між Київською телевежою та приміщенням Національної телерадіокомпанії України (НТКУ). Через пожежу деякі канали, в тому числі і загальнонаціональні, які мовлять через дану телевежу, були відсутні в ефіріприблизно п'ять годин. 

 

У Концерні РРТ вважають, що інцидент із загорянням кабелів у шахтах телевежі є підпалом. Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар назвала пожежу на телевежі  диверсією.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY