detector.media
08.05.2014 18:38
Дозвіл на відрядження до Слов’янська російські журналісти отримують в ГРУ – блогер «Эха Москвы»
Дозвіл на відрядження до Слов’янська російські журналісти отримують в ГРУ – блогер «Эха Москвы»

Російські медійники проходять перевірку в ГРУ перед тим, як їхати у відрядження на Схід України. Про це «Детектор медіа» розповів російський публіцист, громадський діяч, блогер радіо «Эхо Москвы» Юрій Шуліпа (на фото).

 

За словами Юрія Шуліпи, роботу російських медіа у гарячих точках Сходу України курує той самий відділ ГРУ, що займається координацією терористів у м.Слов'янську (Донецька обл.). «Через ці органи влади журналісти з російських державних і напівдержавних ЗМІ, які працюють на стороні сепаратистів, висвітлюють їхню діяльність, вони потрапляють до сепаратистів у зону проведення антитерористичної операції», - стверджує блогер.

 

За його словами, ті, хто потрапив до зони АТО без дозволу російської розвідки - незалежно, журналіст це чи просто випадкова людина, яка фільмувала терористів - одразу затримуються сепаратистами і стають заручниками. Потім у якості представників «Правого сектору» цих людей демонструють російським ЗМІ. Мета такої «співпраці» російських силовиків і журналістів - розпалити ненависть серед мешканців Росії до українців задля виправдання можливих військових злочинів.

 

У Слов'янську Юрій Шуліпа займається визволенням людей із полону терористів, зокрема, власним авто перевозив з до Києва визволеного з полону терористів журналіста Сергія Лефтера.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», журналіста польського фонду «Відкритий діалог» Сергія Лефтера і стрімера із Слов'янська Артема Дейнегу було звільнено з полону терористів у Слов'янську близько пізно увечері 2 травня. Про це Сергій Лефтер повідомив після повернення до Києва 8 травня на прес-конфернеції.

 

За словами журналіста, у терористів був перелік людей, яких вони тримають у полоні, вони перетасували списки і вибрали, кого звільнити, після чого відпустили Сергія Лефтера й Артема Дейнегу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY