detector.media
08.05.2014 12:34
Держкомтелерадіо знову просить припинити трансляцію серіалів про російський спецназ
Держкомтелерадіо знову просить припинити трансляцію серіалів про російський спецназ

Державний комітет телебачення та радіомовлення закликає телеканали та радіо утриматися від демонстрації російських програм, фільмів і серіалів, що пропагують правоохоронців, армію та війська спеціального призначення Російської Федерації. Про це йдеться у зверненні на офіційному сайті Держкомтелерадіо.

 

Держкомтелерадіо України зазначає, що Комітет уже звертався до провідних українських телеканалів та журналістів з проханням утриматися від показу та популяризації фільмів і серіалів, які вихваляють збройні сили Російської Федерації. Незважаючи на це, український телеефір і надалі наповнений російською продукцією, яка має виразне ідеологічне спрямування.

 

«І надалі окремі телеканали фактично пропагують "звитягу і велич" Росії, збройні сили чужої держави, в такий спосіб виправдовують жорстокість і насильство, які у ці дні чиняться на нашій землі», - констатують у Держкомтелерадіо.

 

«Просимо переглянути програмне наповнення телерадіоканалів російськими фільмами та серіалами, які пропагують російських правоохоронців, армію та війська спеціального призначення, бо саме вони відіграли ключову роль у порушенні територіальної цілісності нашої країни, а сьогодні погрожують подальшим вторгненням на материкову частину України», - зазначається у зверненні Комітету.

 

У ситуації, коли РФ анексовано АРК Крим, російськими диверсантами і терористами дестабілізується ситуація на південному сході України, а російські ЗМІ виливають море бруду на нашу державу, Держкомтелерадіо закликає українських ЗМІ і журналістів бути послідовними, рішучими і відповідальними за долю своєї держави.

 

Нагадаємо, 2 травня група каналів «1+1 медіа» заявила про відмову від російського пропагандистського продукту і закликала інші канали приєднатися до такої ініціативи.  Медіагрупа також звернулась до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації,  Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та  Генеральної прокуратури України з вимогою терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY