detector.media
01.05.2014 17:14
У Донецьку вимикають тільки ті канали, які когось не влаштовують – Олександр Ткаченко. ОНОВЛЕНО
У Донецьку вимикають тільки ті канали, які когось не влаштовують – Олександр Ткаченко. ОНОВЛЕНО

Як повідомляла «Детектор медіа», у Донецьку уже кілька днів вимикають українські загальнонаціональні канали, вмикаючи заміть них російські. Деякі з українських знову вмикають, але, як правило, це не Перший національний, 5-й і «1+1». Про це у коментарі «Детектор медіа» зазначив генеральний директор групи каналів «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

 

За його словами, 1 травня в Донецьку в аналоговому мовленні були відключені ICTV, «1+1», Перший національний, 5-й і низка інших каналів. «Інтер» і «Україна» - мовили.

 

«Потім більшість з них включили, але Перший національний, 5-й і "1+1" так і не з'явилися в ефірі. Після деякого галасу з нашого боку, канал "1+1" знову мовить у Донецьку, і в цифровому, і в аналоговому форматах, але Першого національного і 5-го все ще немає. Очевидно, що хтось там, в Донецьку, регулює мовлення вручну - причому за незрозумілим алгоритмом. Дуже дивно виглядає і те, що низка каналів взагалі не відключається, а з іншими регулярно відбувається якась гра - таке відчуття, що вимикають тільки ті канали, які когось не влаштовують», - сказав він.

 

«У низці інших міст - Краматорську, Горлівці, Макіївці - ми продовжуємо фіксувати відсутність нашого сигналу, при цьому канали "Інтер" і "Україна" продовжують мовити практично по всій Донецькій області. І вже до кінця незрозуміло, чи це пов'язано з політикою, чи це з'ясування комерційних відносин, що замасковане політичними гаслами», - зауважив Олександр Ткаченко.

 

«Пізно увечері в понеділок 28 квітня "1+1" був відключений з аналогового ефіру Донецька. Також цей передавач покривав значну частину Донецької області, а саме: Макіївку, Горлівку, Торез, Харцизьк, Красноармійськ, Дімітров. Наразі мовлення "1+1" відновлено в ефірі. З 29 квітня була відключена трансляція всіх українських каналів у цифровому ефірі Донецької області, включаючи "1+1". Станом на 1 травня, в цифровому ефірі відновлена ​​трансляція всіх каналів, крім 5-го. Раніше канал "1+1" був вимкнений і досі відсутній в аналоговому ефірі Краматорська і Слов'янська. Згідно з нашими даними, деякі з наших конкурентів не відчувають проблем з мовленням в цих містах», - зазначив стратегічний аналітик групи каналів «1+1» медіа» Микола Машталер.

Раніше в Донецькій області замість відключеного від аналового сигналу каналу «1+1» мовив російський канал « РТР Планета». Відключені також Перший національний, 5-й. Продовжували нібито мовити «Інтер», СТБ, ICTV Новий, «Україна». У цифрі мовили СТБ, ICTV, Новий, «Інтер», «Україна», натомість «1+1», 5-й і Перший були відключені

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 28 квітня увечері сепаратисти, які захопили донецький телецентр, вимкнули всі українські загальнонаціональні та місцеві канали. За різними повідомленнями з Донецька, замість ICTV мовить російський канал ТВЦ, замість Донецької ОДТРК (27 канал) - канал «Россия 24», замість К1, Першого національного і телеканалу «Донбас» - російський «Первый канал», замість 5-го каналу - «Россия 2» або СТС, також канал «Россия 2» включено на вільній частоті.

 

29 квітня сепаратистами захоплено радіотелевізійну передавальну станцію м.Донецька, 28-го квітня порушено роботу семи з 18 українських каналів, що мовлять з об'єкту Концерну РРТ Донецька.  

 

Нагадаємо, у Донецьку сепаратисти «усунули» від роботи генерального директора Донецької  обласної телерадіокомпанії (ОДТРК) Олега Джолоса.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар у керівництва Концерну РРТ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY