detector.media
23.04.2014 17:54
Тиск на ЗМІ з боку сепаратистів на Донбасі посилюється – Олег Наливайко
Тиск на ЗМІ з боку сепаратистів на Донбасі посилюється – Олег Наливайко

Разом з загостренням політичної ситуації посилився тиск та погрози з боку проросійських та сепаратистських організацій на донецьких журналістів. Про це заявив голова Держкомтелерадіо України Олег Наливайко в інтерв'ю регіональній газеті «Донбасс».

 

Останні приклади тиску та перешкоджань роботі донецьких журналістів, які навів голова Держкомтелерадо, - вихід новин телекомпанії «Донбас» у скайпі, факти викрадення та приниження редактора однієї з горлівських газет, захоплення телевежі в Слов'янську, напади сепаратистів на журналістів, які висвітлюють події. За словами пана Наливайка, деякі з журналістів Донбасу змушені були залишити міста, у яких працювали.

 

Олег Наливайко вважає, що перш за все необхідно захистити права журналістів, домогтися дотримання ними журналістських стандартів. Інші важливі питання - робота ЗМІ в умовах інформаційної війни, забезпечення діяльності державних телерадіокомпаній Донбасу.  

 

«Справжні журналісти чесно працювали в Києві, Криму, зараз роблять теж саме на півдні-сході. Переконаний, що виконання професійних обов'язків в надзвичайно складних умовах редакційними колективами того ж Слов'янська увійде з часом в підручники журфаків», - заявив Олег Наливайко, який до березня очолював Національну спілку журналістів України.

 

Щодо діяльності державних телерадіоорганізацій Донбасу голова Держкомтелерадіо зазначив, що недотримання базових принципів було зафіксовано тільки в Луганській ОДТРК. «За порушення умов контракту директора Родіона Мірошника було спочатку попереджено, а потім звільнено», - сказав пан Наливайко.

 

Голова Держкомтелерадіо вважає також важливим вчитися протистояти інформаційній війні, розв'язаній Росією проти України. «Ми інформуємо і роз'яснюємо, вони пропагують та агітують, - сказав Олег Наливайко. - Моя порада колегам - дотримуйтеся балансу, пишіть і показуйте правду, а розумні читачі і глядачі легко розберуться, де працює журналіст, а де пропагандист».

 

Олег Наливайко повідомив про створення єдиного інформаційного центру на базі інформагенції «Укрінформ».  Держкомтелерадіо також отримав пропозицію від колег з Латвії створити російськомовний канал силами трьох країн Балтії та України.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у ніч на 23 квітня в м. Костянтинівці (Донецька обл.) невідомі підпалили приміщення редакції газети «Провінція» начебто за критику сепаратистів.

 

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України відкрило три кримінальні провадження за фактами викрадення журналістів у ​​Донецькій області.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY